Fa uns dies el club anunciava que s'havia arribat als 4.200 abonats per a aquesta temporada. Què li diria a algú que està indecís per engrescar-lo?

Que durant la pretemporada ja hem demostrat la nostra idea de futbol i que, realment, podem fer una bona temporada. M'agradaria que vingués molta gent al camp a ajudar-nos aquest any perquè quan el públic està amb l'equip, es nota. Ja va quedar demostrat la temporada passada al tram final. Tenim bons arguments. La Lliga Adelante és una categoria molt complicada, tothom té bons jugadors, però les perspectives del Girona són bones.

L'entrenador del Girona es desencisa quan veu que un entrenament de 45 minuts del Barça a Montilivi duplica l'entrada que, previsiblement, hi haurà dissabte en l'estrena de la lliga contra el Sabadell?

Per una banda és fins a cert punt comprensible perquè el Barça té la tirada que té i és un dels millors equips del món. Però anem a buscar-hi el costat positiu: això vol dir que aquí hi ha gent a qui li agrada el futbol. Per tant això és una motivació. A veure si podem començar bé la temporada i, malgrat que no tinguem Messi, que l'esperit del Girona serveixi per engrescar l'afició.

L'equip arriba al debut millor o pitjor del que vostè s'imaginava quan van iniciar els entrenaments?

Arribem bé. Hem passat totes les pautes físiques i tàctiques que ens haviem proposat i, sincerament, estem en un bon moment. Això no et garanteix res, eh?, però tenim confiança i si les coses no surten bé al primer partit, intentarem que sigui en el segon.

Els tres primers rivals del Girona són tres equips de la "seva" lliga (Sabadell, Guadalajara i Ponferradina). Hi ha donat gaires voltes al calendari?

Ja sé que és un tòpic, però hem d'anar partit a partit. En aquesta categoria pensar que seràs superior a qualsevol rival sense jugar és una temeritat. Nosaltres, si fem bé les coses i som millors que el contrari, podem guanyar a qui sigui, del primer a l'últim. Però si ho fem malament perdrem contra el primer i contra l'últim. Ara només em centro en el Sabadell i en intentar que es continuïn visualitzant les bones sensacions de la pretemporada.

L'any passat es va patir el que no està escrit malgrat que a l'inici de la lliga les expectatives eren molt altes al club. Aquest any es toca més de peus a terra?

Sí, el pressupost s'ha retallat per tot arreu i han marxat jugadors importants com Dorca i Coro. Però la nostra il·lusió és que no patirem, a pesar d'això, i que si ens surten raonablement bé les coses podem estar mirant de reüll aquelles places que il·lusionen a tots els equips. Per això caldrà que estiguem molt sòlids al darrere i molt fins en atac. D'entre els diversos objectius que tenim un és salvar-nos sense patir, però també m'engresca que la gent de Girona s'identifiqui amb un equip que sua la samarreta i intenta oferir espectacle. I tant de bo que al final de temporada algun dels nostres jugadors s'hagi revaloritzat.

Tot i la notable rebaixa en el pressupost s'ha tancat una plantilla prou competitiva. La banda esquerra, per exemple, amb Jofre i Toni Moral, és de luxe.

Sí, hi estic d'acord. I en el cas de Jofre i Moral la clau és que tots dos volien venir i tornar a casa. Estic molt content de la plantilla que hem pogut formar i vull aprofitar-ho per demanar a l'afició que pensi que els nostres jugadors són els millors. Nosaltres ja els farem pencar i ja els farem correr, però estaria molt bé que tots sentissin que la gent hi confia i els veu com els més bons. En aquest sentit m'encanta la filosofia dels aficionats anglesos: al camp de l'últim classificat tothom està a mort amb els jugadors i per a ells, a pesar de tot, són els millors.

El Girona, i vostè ho sap bé perquè la temporada passada ja treballava al club, els embolics institucionals són habituals. Com els afecta que el club hagi admés que està negociant la seva venda?

Estem tranquils i al marge. Ens estan deixant treballar molt tranquils i penso que en aquest sentit s'ha fet un pas endavant respecte la temporada passada. Ara hem d'intentar que els resultats acabin d'ajudar a transmetre aquesta calma total. Per sort el cos tècnic i els jugadors només estem centrats en temes esportius.

Una de les claus de la salvació la temporada passada va ser el canvi de posició de Jandro, a qui Salamero va situar de mitjapunta. Vostè també el veu aquí?

Si, per a mi la seva posició natural és aquesta el que passa és que ell també necessita estar molt bé físicament per disputar 90 minuts en aquest lloc. Quan ell rep des del mig veu totes les possibilitats que té al camp, i en canvi quan rep des de la banda, les opcions li queden més retallades.

De tots els jugadors que han arribat nous, n'hi ha algun que l'hagi sorprès especialment?

Els fitxatges que han arribat m'han demostrat que l'hem encertada en el perfil que buscàvem, tant futbolístic com humà.

Dels jugadors del futbol base que han estat fent la pretemporada amb el primer equip se'n quedarà algun?

De moment estan treballant amb nosaltres i han estat participant en els amistosos. Han de continuar el procés per acabar de fer-se però si algú s'ho guanya pot tenir minuts aquest any.

Parlem per línies. A la porteria mantenen Mallo i han apostat per la joventut de Becerra i Quintanas.

Becerra té unes condicions espectaculars, és molt ràpid i està agafant els conceptes amb molta velocitat. També vull destacar la pretemporada que ha fet Quintanas, perquè està creixent moltíssim. La nostra aposta era combinar la veterania de Mallo amb la joventut de Becerra i Quintanas. Són els tres millors porters que hi ha perquè són els nostres.

En defensa acaba de recuperar Richy de la lesió, està a l'espera d'Erencia i li ha arribat Chus Herrero.

Si, hi ha força continuïtat respecte l'any passat i veurem si encara podem portar algú més. Aquesta pretemporada hem fet un gran treball defensiu i espero que això es vegi. L'any passat vam encaixar molts gols. Li puc assegurar que aquest estiu hem dedicat moltes més hores al treball defensiu que a l'ofensiu, i això que el nostre perfil és el d'un equip creatiu.

Al pivot del mig del camp se'n va Dorca, mantenen Garmendia i aposten per Kitoko i Eloi.

En aquesta posició em apostat per la il·lusió i la motivació. Garmendia la temporada passada no va acabar de tenir gaires minuts i té ganes de demostrar coses. L'Eloi ha arribat per menjar-se el món i això està molt bé i Kitoko després de jugar a Segona B torna a veure's en el futbol professional i vol aprofitar la oportunitat. Estem compensats, tenim creació i treball assegurat.

A dalt perden Coro.

Si, però si al final si l'equip fa 60 gols més igual qui els faci. Està bé pensar que volem un home gol, tota la vida tothom l'ha buscat, però avui el joc és molt col·lectiu. Nosaltres teniem l'home gol i ha marxat, però no passa res. Hem d'intentar que els puntes es trobin a gust.

Nota, des que és primer entrenador, que la gent el coneix més quan passeja per Girona?

La gent és molt respectuosa però potser sí que ho notes. De totes maneres, surto poc del despatx de Montilivi (riu).