L'Uni Girona començarà la seva quarta temporada a la Lliga Femenina el dissabte 13 d'octubre a fora contra el Bembibre (Castella i Lleó). Així van quedar emparellades les noies d'Anna Caula en la primera jornada del campionat, després que ahir es fes el sorteig del calendari oficial on, tal i com s'havia previst, només hi figuraran onze equips. D'aquesta manera, la lliga comptarà amb vint-i-dues jornades i s'acabarà el 30 de març del 2013. Al llarg del campionat cada equip tindrà dos caps de setmana de descans, que en el cas de les gironines serà la segona i la tretzena jornada, corresponents als dies 20 d'octubre i el 19 de gener.

Segons Pere Puig, director esportiu de l'Uni, "preferíem començar descansant al principi i així ha estat. Tindrem dos partits importants el 6 i 10 d'octubre, en els quals jugarem la final de la Lliga Catalana i la de la Supercopa d'Espanya. Tindrem un final de pretemporada fort que ens permetrà arribar al debut en forma". El que sí lamenta és que "no jugarem a casa fins la quarta jornada, el dia 3 de novembre, amb el Zamora".

Pel que fa al play-off i els descensos, encara no hi ha res garantit. Puig confessava ahir que "les bases de competició dictaminen que al play-off hi entren els primers quatre equips, mentre que baixen el 13è i 14è classificat. Aquest any, tot i que no hi ha res oficial, a la ?reu?nió de clubs es va proposar que el play-off el juguessin els sis primers equips, de la mateixa manera que no hi hagués descens". Sigui com sigui, caldrà retocar les bases de la competició.

Després d'aquesta possible modificació, els dos primers classificats a la Lliga passarien directament a semifinals i els altres quatre es distribuirien en dues eliminatòries, jugades al millor de tres. Puig no descarta que l'Uni sigui un dels equips a disputar-la, malgrat "tenir una plantilla curta i haver reduït el pressupost. L'any passat va sortir tot molt bé i, si tenim alguna lesió important, ens pot afectar perquè som pocs. No ens volem posar la pressió de ser-hi però tenim possibilitats", va explicar. I és que llevat "dels dos grans (Perfumerías i Rivas), que estan a molta distància, els altres estem igualats".

El debut de l'Uni serà a la pista de les recent ascendides Bembibre, que, tot i haver "fitxat bé i a l'espera de com completen l'equip", per a Puig són un rival "assequible".