Ara fa un any, l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, lliurava el "pin d'or" del municipi a un Joel González que tornava d'enlairar el seu segon títol mundial a Gyeongju (Corea del Sud). En aquella ocasió, tan sols els integrants del consistori altempordanès i els més íntims del taekwondista es van aplegar a l'Ajuntament per festejar la gesta.

Però els Jocs Olímpics són una altra història, el vertader aparador de l'esport. Així doncs, quan González va tornar de Londres amb una altra medalla d'or, aquesta vegada amb les cinc anelles gravades, tot va canviar i ahir es va viure una celebració multitudinària en aquest mateix municipi de poc més de 5.000 habitants.

El d'ahir va ser el segon bany de masses per a Joel González. El primer el va rebre quan va aterrar a l'aeroport del Prat, on l'esperava mig miler de persones. El taekwondista, pacient i calmat com el seu estil de lluita, va fer les delícies de totes i cadascuna de les persones que l'esperaven i no va deixar ningú sense una fotografia o un autògraf. Ahir l'escena es va tornar a repetir. Amb un pica-pica i música de fons, l'altempordanès, sempre amb un somriue als llavis, va tenir temps per a tothom: càmeres de fotografiar, pòsters i rotuladors, mòbils, i paraules d'agraïment. I com a centre d'atenció la gran i pesada medalla d'or que duia penjada al coll i que ningú es resistia a tocar.

Abans, al despatx de l'alcaldia, l'alcalessa Consol Cantenys, va lliurar una placa commemorativa al taekwondista de 22 anys, qui també va escriure unes paraules al llibre d'honor del consistori. A continuació, González va aparèixer per la balconada de la casa de la vila i l'eufòria va esclatar entre els assistents que omplien la plaça. L'altempordanès va voler donar les gràcies a tots els assitents per la càlida rebuda. Emocionat per aquest escalf, González va voler encoratjar a tothom que tingui un repte al cap que es proposi ?d'assolir-lo. Tal com ell ha fet.

A baix, a banda de tothom que s'hi va voler acostar, hi destacaven els pares i familiars de l'esportista, que lluien un gran somriure d'orgull. Igual que molts dels ?socis del gimnàs Tae Sport que ?regenta el seu pare i que es troba a pocs metres de l'Ajuntament, que ?tampoc hi van faltar.