L'alemany John Degenkolb (Argos Shimano) va ser el protagonista de la primera cita dels esprintadors en aquesta Vuelta a Espanya 2012 i va apuntar-se la segona etapa, disputada entre Pamplona i Viana, de 181,4 quilòmetres, després de la qual Jonathan Castroviejo (Movistar) va mantenir el mallot vermell de líder. Degenkolb, de 23 anys, va acudir puntual a la cita amb l'alta velocitat, i va fer bé d'esprémer el seu potencial perquè el recorregut d'aquesta Vuelta amb deu finals en pujada no serà gens amable amb els velocistes. L'alemany va imposar-se en els últims metres a l'australià Allan Davis (Orica ?GreenEdge) i al britànic Ben Swift (Sky), al capdavant d'un pilot en el qual els favorits van salvar el dia sense complicacions.

La d'ahir va ser una etapa íntegra per terres navarreses, marcada per una escapada consentida sota el control del Movistar, que va treballar per propiciar una arribada massiva que permetés al ciclista de Getxo, Jonathan Castroviejo, arribar a la seva terra vestit de vermell. Objectiu complert, ja que el corredor basc viurà el seu somni de ser líder de la general a casa, i a més escortat pels seus companys Nairo Quintana, Javier Moreno i Alejandro Valverde després d'un treball d'equip que es va desenvolupar amb tranquil·litat, amb la calor de nou com a principal ?enemic en el pelegrinatge des de Pamplona fins a Viana.

També hi va haver temps per una frivolitat d'Alberto Contador (Saxo bank). En l'esprint intermedi de Viana, el madrileny va lluitar per la tercera plaça i va bonificar dos segons. "No era l'objectiu, però perquè se'ls endugués un altre... mai se sap per quant es pot guanyar la Vuelta", va explicar després. El madrileny és ara a catorze segons del lideratge de Castroviejo, un menys que el català Joaquim Rodríguez (Katusha).