Per fi va arribar el dia de l'estrena de Tito Vilanova a la banqueta del Barça i, la veritat sigui dita, el futbol que va proposar l'equip no va defraudar ni sorprendre ningú. Aquest Barça és una clara continuïtat de l'anterior dirigit per Pep Guardiola. I a sobre pot gaudir de reforços de luxe com el nouvingut Jordi Alba o dos campions del món com Pedro i Villa, a qui les lesions van martiritzar durant bona part del curs passat.

Fins ara el Barça tenia un Dani Alves per la dreta. Ara també en té un a la banda esquerra, que respon al nom de Jordi Alba. Disposar d'aquests dos jugadors genera molts maldecaps als rivals: a l'hora de tancar espais i línies, es troben que el Barça els pot sortir per qualsevol banda. Aquesta és, per mi, l'única variació entre aquesta temporada i la passada, més enllà del canvi d'inquilí a la banqueta. A l'equip li agrada jugar amb extrems ben oberts que, quan se'n van cap a dins, fan el camp encara més gran.

Si a tot plegat hi afegim que Mascherano s'ha adaptat molt bé a la posició de central, que Puyol està bé després de superar també els problemes físics i de l'ambició que segueix mostrant el vestidor ens trobem amb un equip de luxe que es pot permetre tenir Villa, Piqué i Iniesta a la banqueta. Tito em va sorprendre fent jugar Tello. És un bon jugador, desequilibrant, que va tenir un paper molt actiu en l'excel·lent primera part blaugrana, que ho va deixar tot dat i beneït. No van voler fer sang, però haurien pogut marcar-ne deu, si haguessin volgut.

Alguns van trobar agosarat deixar Iniesta i Piqué a la suplència. No deixa de ser anecdòtic. Tito sap com estan els jugadors i aquests dos venien d'un viatge a Puerto Rico amb la selecció i dijous que ve hi ha Supercopa contra el Madrid. Entre Mascherano, Puyol i Piqué, sempre n'haurà de descansar un, igual com al mig del camp: Iniesta, Cesc, Busquets i Xavi són molt bons, però no poden alinear-se plegats.

Tot i la punxada d'ahir del Madrid veig una nova lliga bipolar entre els blancs i el Barça. Els pressupostos marquen la diferència.