Joaquim "Purito" Rodríguez (Katusha) no s'ha amagat i ha lamentat "l'estupidesa" de deixar de pedalar quan estava a cinc metres de la victòria a Arrate, meta de la tercera etapa de la Vuelta, cosa que va permetre Alejandro Valverde avançar-lo sobre la mateixa línia d'arribada.

"Estic molt enfadat. He perdut una etapa que tenia pràcticament a les mans. Coneixia el perfil de l'etapa i sabia que al final m'havia de quedar davant per entrar a l'últim revolt. Per a mi era un final perfecte, però a 5 metres de meta he deixat de pedalar i Valverde m'ha superat per mil · límetres ", va explicar el líder del Katusha.

El segon classificat al Giro d'Itàlia esperava una etapa disputada entre els favorits i el seu vaticini es va complir, però mai podia esperar un desenllaç com el que li va impedir passar a la història en un cim mític.

"Esperava que els favorits es barallessin davant i vaig estar entre ells. En aquest sentit tinc bones sensacions sobre el meu estat de forma, però estic tan enfadat amb mi mateix que ara mateix no m'importa res. He perdut una gran oportunitat per una estupidesa", va concloure "Purito".