L'Ajuntament de Figueres va retre homenatge ahir al medallista olímpic Joel González i a d'altres dos esportistes de la ciutat que van participar als Jocs de Londres, el futbolista Zou Feddal (seleccionat pel Marroc) i el taekwondista Javier Marrón, que era, precisament, el suplent de González. Durant l'acte es va projectar un vídeo de promoció de la ciutat en el qual havia col·laborat González, or olímpic en taekwondo, i l'alcalde Santi Vila va recordar que "una vegada vaig parlar amb ell al despatx i ja em va dir que el seu objectiu era anar a Londres a guanyar una medalla. Amb esforç ho ha aconseguit". L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, també era present a l'homenatge tot i que aquesta localitat ja havia fet l'homenatge al seu veí dissabte passat.

L'Ajuntament de Figueres concedeix les medalles de plata al mèrit esportiu a tots tres esportistes i, a més a més, a Joel González també li dóna la d'or per haver-se proclamat campió olímpic en la seva disciplina. Inicialment Joel González va dirigir unes paraules des del balcó de l'Ajuntament a les més de 200 persones que hi havia a la plaça i, tot seguit, l'homenatge es va traslladar a l'interior de l'edifici, que també es va omplir.

González va agrair aquest nou reconeixament i va destacar que el taekwondo espanyol sabia que a Londres tenia "una oportunitat per obrir-se les portes al món ja que viatjava amb un gran equip". L'esportista gironí veurà complert demà el seu somni de rebre un reconeixament al Camp Nou perquè el Barça l'ha convidat al partit de Supercopa contra el Madrid.