El ciclista català del Katusha, Joaquim Rodríguez, va reforçar ahir el seu lideratge al capdavant de la classificació general de la Vuelta a l'apuntar-se la victòria en la sisena etapa, un recorregut de 175 kilòmetres amb final a Jaca, on va poder-se viure el primer símptoma de feblesa d'Alberto Contador (Saxo Bank).

Chris Froome va llençar un atac ferotge que va deixar enrere a Contador i Alejandro Valverde (Movistar), que van perdre 18 i 10 segons a la meta, respectivament, però el Purito va aguantar a la seva roda i el va avançar per apuntar-se la victòria d'etapa.

En una pujada final al Fort de Rapitán marcada pel fort ritme de l'Sky, quan a Henao se li acabaven les forces, va ser el seu compatriota Urán qui va dinamitar la cursa amb un esprint espectacular que només van poder seguir el seu company i líder, Chris Froome, i un Joaquim Rodríguez que va fer bons els pronòstics i va guanyar al britànic gràcies a la seva millor velocitat explosiva.

Això sí, Froome va veure com aconseguia uns segons molt valuosos respecte a Alberto Contador i Alejandro Valverde, que al final van veure's superats pel ritme de Froome i el Purito, van cedir uns metres i també un temps que hauran de recuperar si volen tenir opcions a la general.

Al pas per Jaca, a 5 quilòmetres per la meta, el pilot va caçar a De Gendt (Vacansoleil), l'últim supervivent de la fuga del dia. Va iniciar-se llavors l'ascens al Fort de Rapitan, on els primers en cedir van ser Bauke Mollema i Robert Gesink. De fet, molts homes forts van veure's tallats en la pujada prèvia al Port d'Ordel, de tercera categoria. Va aparèixer llavors Urán per facilitar l'arribada de Froome, qui va veure com en els últims metres era superat pel Purito, encara més líder de la Vuelta.