Jandro Castro va tornar a marcar la diferència en el Pedro Escartín i, tres mesos després d'exhibir-se, el Girona ha guanyat per 1-5 al Guadalajara.

Amb dues assistències i un golàs, el migcampista gironí, de 33 anys, va tornar a trasbalsar als futbolistes morats. Quan Jandro va despertar a la mitja hora de joc, va doblegar al seu parell, el migcentre Jony, i va manar al camp de joc com un mariscal.

No obstant això, va començar posant pressió el Deportivo Guadalajara, i es va avançar al marcador. Abans de complir-se els dos primers minuts de joc, Zazo va rebre a l'àrea una passada llarga d'Espín. La seva rematada, fluixa, va ser aturada sense problemes per Mallo.

El primer xut dels catalans a la porta defensada per Toño va ser ras, llunyà i sense perill, obra de Garmendia, a punt del minut deu.

El Deportivo va colpejar primer. I va ser a pilota parada. Gerard Badia va botar un córner al segon pal, on va aparèixer Jony per rematar franc el primer gol dels morats.

El gol va esperonar els locals que, ordenats en defensa, van realitzar diverses contres, llançades per Aitor i Susaeta, que van servir per contenir els lleons en el seu camp. El Girona recorria a pilotes llargues per intentar arribar al'àrea contrària.

Però els homes de Rubi van aconseguir empatar. Un xut llunyà de David García tocava a la cama de Zazo. La pilota va fer una paràbola fins al travesser i la pilota va entrar a la porteria de Toño.

Poc després, Aitor responia amb un gran xut amb l'esquerra que va sortir llepant l'escaire dret de la meta gironina.

Els morats perdien a Susaeta al límit del descans, amb molèsties físiques evidents, saltant a la gespa Álvaro Antón.

A la represa, el Girona va sortir amb la idea clara de portar-se el partit. Jandro va superar Jony i va centrar a Juanlu qui, sol a l'àrea, va afusellar Toño. Dos minuts després, Benja entrava en carrera pel centre de la defensa, de nou assistit per Jandro, i batia per baix de nou el meta contrari. Dos gols en quatre minuts que van desbaratar les il · lusions locals i van posar en evidència l'ordre defensiu del Guadalajara.

Lluny d'agenollar, els de l'alcarria es van bolcar cap a la porteria contrària. Álvaro xutava des de la frontal, detenint Mallo amb molt de mèrit. Poc després, Aitor va rebre una passada rasa des de la línia de fons, enviat per Badia, però va errar en la rematada.

Jandro es va ocupar un cop més d'apagar les esperances morades. Amb una elegant retallada va deixar assegut a Jony i va enviar la pilota al pal llarg, on Toño mai podria arribar.

Encara Terrazas va treure tota la seva artilleria per intentar maquillar el resultat. Ni Azkorra ni Cristian van poder foradar la ferma defensa catalana. El basc va tenir una última ocasió, però no va aconseguir rematar una pilota que li va caure als peus, al costat del punt de penal.

El Girona sí va rematar la feina amb un gol per l'escaire d'Eloy, acabat d'ingressar al terreny de joc, ja amb el temps complert. Aitor, molt voluntariós tot el partit, va disparar al pal en el descompte.

Tot i les importants baixes que el Girona tenia per aquest partit, ho va resoldre amb contundència, igual que en la campanya passada.