La Unió Esportiva Figueres torna a Tercera Divisió 29 anys després i ho fa a casa davant el Vilafranca (16.30 h). Campions de Primera Catalana, els homes d'Arnau Sala prometen plantar cara a qualsevol equip.

Diumenge debuteu a casa amb el Vilafranca. Com veus l'equip per aquest primer partit?

Hi arribem bé i molt il·lusionats, però justos. Tenim moltes baixes, sobretot en defensa, però per davant de tot ho afrontem amb moltes ganes i molta il·lusió.

Un històric com el Figueres torna a Tercera Divisió. A què aspireu aquesta temporada?

Som el Figueres, és cert, però acabem de pujar i tenim una plantilla amb una mitjana d'edat molt jove. Crec que és absurd posar-se objectius, anirem veient sobre la marxa les nostres possiblitats. El que esperem per un costat és no patir, i per l'altra que els més joves comencin a agafar experiència per ser jugadors importants més endavant. El que sí garantim és que lluitarem i competirem amb tothom. Sobretot això, intentar plantar cara a qualsevol equip i ja anirem veient com evolucionem.

Quins seran els rivals a batre, els més forts de la categoria?

L'Olot, el Sant Boi, el Terrassa o La Pobla. No podem garantir res perquè ja et dic, anirem veient sobre la marxa. Però en principi aquests parteixen com a favorits.

Pel que fa als altres dos equips gironins a la categoria, l'Olot serà un dels equips amb més opcions de buscar l'ascens no?

Sí. Tenen el projecte d'intentar pujar i no se n'amaguen. Tenen jugadors amb experiència, fins i tot algun que havia estat Segona A, així com el seu entrenador. Han d'estar a dalt sí o sí i lluitar per tot.

El Palamós, com vosaltres, també s'estrena en la categoria i ho fa amb nou entrenador, Edu Urdiales. A què creus que aspiraran?

Tenen gent amb experiència a la categoria, s'han reforçat bé i Edu Urdiales és un molt bon entrenador. Però com et dic, estem molt a l'expectativa. Ja veurem com evolucionen al llarg del campionat.