Fa poc més de dos mesos que va iniciar l'aventura d'entrenar el Girona i ahir tot just dirigia el segon partit de Lliga. És igual. Ben poc temps ha necessitat Rubi per mostrar sense embuts l'enorme confiança que té en la seva plantilla. Ho va fer al final de pretemporada, quan valorava positivament la preparació que havia dut a terme el seu equip; també el cap de setmana passat, tot i empatar sense gols en l'estrena a la Lliga. Ahir no va ser cap excepció, encara que l'1-5 final a Guadalajara va fer que les bones paraules del tècnic fossin dites en majúscules: "És un plaer tenir la plantilla que tinc. A veure si podem donar-li la continuïtat que tots plegats desitgem".

Va ser la valoració principal d'un entrenador satisfet pel rendiment dels seus homes; content no només amb el resultat, sinó també amb la reacció després d'haver vist com el seu rival s'avançava en el marcador. Però sobretot perquè allò que fa dues setmanes reclamava, la primera victòria de la temporada, l'ha obtinguda amb total mereixement i ben aviat. "Era molt important guanyar com més aviat millor i ho hem aconseguit. En el món del futbol, si es vol treballar amb certa tranquil·litat, es necessiten resultats. L'any passat ens va marcar no aconseguir victòries fins al tram final de temporada, fet que creiem que aquest triomf pot ser vital per al dia de demà", va reconèixer el maresmenc.

Malgrat les bones paraules i l'excel·lent resultat, Rubi no va voler deixar volar coloms i va voler tocar de peus a terra. "No per guanyar ara ens pensarem que som els millors del món ni per empatar l'altre dia érem un equip sense gol", va dir. A més, el tècnic blanc-i-vermell va admetre que al seu equip li havia "costat" entrar en el partit, sobretot perquè el Guadalajara havia "sortit millor" que no pas el Girona. "Ells han pressionat de bon inici, no només amb el gol sinó amb una aproximació de Zazo en els primers minuts. A poc a poc hem aconseguit fer-nos amb el control de joc. I tot gràcies a la possessió de la pilota, a què els jugadors creatius es figuressin dins el partit. Hem empatat amb una mica de fortuna, però l'equip ja estava creixent des de feia una estona", va analitzar.

"No ha sigut un partit còmode", va prosseguir, abans d'admetre que ni amb el marcador ben al seu favor havia respirat tranquil: "És cert que els hem anat guanyant la moral de mica en mica i que el resultat s'ha anat eixamplant. Però ells no han llençat la tovallola i des de la banqueta he patit, perquè un gol en contra els hauria tornat a ficar de ple dins el partit".

Qüestionat per si la preocupació de cara el gol que s'havia generat després de l'empat sense gols del debut contra el Sabadell (0-0), Rubi va ser clar i directe: "A mi tot això no em preocupa gens. Per a l'entorn, ja sigui l'aficionat o la premsa, sempre es busca un jugador que marqui vint gols cada temporada. I això només ho tenen tres o quatre equips. La resta ens hem de buscar la vida i repartir-nos-ho. Ho hem demostrat a Guadalajara que tots poden veure porteria. I també ho havíem demostrat al llarg de la pretemporada que el gol no és un problema. Amb això estic més que tranquil", va sentenciar.