Àngel Mullera ja és bicampió d'Espanya. I aquesta vegada amb tots els honors, ja que l'altre títol estatal dels 3.000 obstacles el va obtenir l'any 2010 als despatxos. El també llorerenc Josep Lluís Blanco va ser qui va guanyar aquella cursa amb només una centésima d'avantatge sobre Mullera; mesos després Blanco era desposeït del títol per haver donat positiu per EPO en el control i heretava el guardó el seu covilatà. Ahir, però, Mullera es va guanyar la medalla d'or al damunt la pista després de trencar la carrera en el segon quilòmetre i arribar a la meta en solitari i amb temps de sobres per saludar i llançar petons als aficionats en els últims metres. Sens dubte, el millor bàlsam per a l'atleta gironí després de les acusasions de dopatge i traves per asssitir als Jocs de Londres en els quals va quedar eliminat en les semifinals després d'una caiguda. El també gironí Hamid Kabouri (Lloret La Selva) ahir va acabar en la catorzena posició.

Des dels primers metres, Mullera va estar molt alerta. Tot i sortir des de l'exterior del revolt, es va situar de seguida en els primers llocs mentre Marcos Peón i Antonio Jiménez Pentinel marcaven el ritme de la prova. Allà s'hi va mantenir durant les quatre primeres voltes, fins que va decidir passar a l'atac. Faltava un quilòmetre i Mullera va canviar el ritme en el salt per damunt de la fosa. Només Jiménez va ser capaç de seguir el seu ritme en un primer moment, però 200 metres després ja s'encaminava en solitari cap a una victòria que no se li va escapar. Jiménez va acabar a onze segons de diferència i Eliseo Martín, que ahir disputava la seva última cursa a l'elit, va completar el podi. Abans d'acabar la temporada, Mullera s'encaminarà a la última prova de la Diamond League, ques disputarà el proper 7 de setembre a Brusel·les.

Bronze per a Èlia Vallés

La també gironina Èlia Vallés va penjar-se la medalla de bronze en els 400 metres tanques. Vallés (1.00.55) va acabar rere Laura Sotomayor (58.15) i Olga Ortega (58.59). En canvi, Clàudia Illa va caure eliminada el dissabte amb el pitjor temps de la seva sèrie (1:11.25). També el dissabte, Adel Mechaal va acabar a l'onzè lloc de la fnal dels 5.000 metres amb una gran cronometrada de 14:21.96, la seva millor marca personal. De la seva banda, Tamara del Río va classificar-se per a la final dels 100 metres tanques amb 15.05, però en la final va haver-se de retirar a mitja cursa. En salt de longitud, ahir Del Río tampoc va poder-se penjar cap medalla i va acabar en el setè lloc amb un salt de 5.76 metres. Finalment, l'atleta dels 100 metres tanques Christian Montero va quedar-se a sense disputar la final després de caure eliminat en la tercera sèrie amb un temps de 15.65.