Eloi Amagat no està disposat a deixar passar la oportunitat. Ha hagut d'esperar fins als 27 anys per poder jugar al futbol d'elit i, ara que hi ha arribat, no se'n vol anar. Aquest estiu, després d'haver destacat al Llagostera en campanyes anteriors, va poder tornar a Montilivi i malgrat que fins ara només ha jugat dues estonetes contra el Sabadell i a Guadalajara, ja pot dir que n'ha fet una de grossa: l'espectacular 1-5 final de dissabte al Pedro Escartín, quan després de desfer-se de dos rivals és capaç d'enviar una subtil vaselina que entra per l'escaire.

Abans que Eloi, setze jugadors gironins més havien jugat amb el Girona a Segona A. Alguns, de manera testimonial com Jordi Masó, Marc Serramitja, Fran i Hèctor Simón, però també n'hi ha d'altres que, com ara li passa a Eloi, van arribar a una categoria desconeguda i han aconseguit consolidar-s'hi. El mirall del migcampista s'ha de buscar en les trajectòries d'homes com Jose, Albert Dorca, Jordi Xumetra i Jordi Matamala. Tots quatre van ascendit a Segona A amb el Girona i van debutar a la LFP a Montilivi.

Jose, 125 partits

Ara, cinc temporades després, només el lateral continua al club, però amb la titularitat consolidada i 125 partits és el tercer home que més vegades ha defensat la samarreta blanc-i-vermella en aquesta etapa. El primer de la llista és Albert Dorca (152), que a l'estiu va decidir seguir el mateix camí que abans havien provat, amb èxit, Matamala i Xumetra: provar sort a Segona lluny de casa. El de Vilobí viu la segona temporada a Huelva, mentre que l'extrem de l'Estartit és un dels destacats de l'Elx. En aquest grup de futbolistes que van poder tastar l'elit gràcies a l'ascens també s'hi hauria d'incloure Albert Serra. El central ara milita a l'Olot, però va jugar 66 partits a la LFP amb els blanc-i-vermells i, a més, va viure un ascens a Primera amb el Llevant.

L'altre grup de futbolistes gironins que han jugat amb l'equip de Montilivi està format per futbolistes que quan van arribar al club ja tenien al darrere una trajectòria més o menys destacada en el futbol professional. El cas més notable el representa Ferran Corominas, que va aterrar l'estiu passat després de mitja vida a l'Espanyol i d'haver passat a la història d'aquesta entitat pels seus gols salvadors. Ara juga a l'Elx, que se l'ha endut per 100.000 euros després de la seva gran temporada anterior. Un altre "històric" és Albert Jorquera. En el seu cas es va passar mitja vida al Barça i, finalment, quan es va concretar la seva marxa va acabar jugant amb el Girona (2009/10) abans d'anunciar la seva retirada. Àngel Martínez, ara al Blackpool, estava cedit per l'Espanyol, mentre que Arnal havia militat a l'Elx, el Ferrol, el Lleida i el Leganès abans de la seva etapa a Montilivi.

Com Eloi, David Juncà també es va formar al Girona. Hi ha jugat vuit partits a Segona A i aquesta temporada és de ple dret un més del primer equip. Jaume Duran, per la seva banda, va arribar la campanya 2008/09 procedent del Palamós. Va marcar el primer gol del retorn a Segona (0-1 a Vigo), però les lesions li van impedir triomfar de blanc-i-vermell.