L'exciclista Lance Armstrong va tardar menys de 24 hores a protagonitzar la primera aparició en públic després de ser suspès a perpetuïtat per l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA) i va dir que ningú havia de preocupar-se per ell. "Que ningú plori per mi, estic fenomenal. Me'n sortiré", va declarar Armstrong després d'haver participat en la competició Power of Four de la modalitat de bicicleta muntanya, que es va disputar a Aspen (Colorado), amb un recorregut de 57 quilòmetres.

Armstrong, de 40 anys, no va poder atrapar el juvenil Keegan Swirbul, de 16 anys, que va ser el guanyador, amb més de cinc minuts d'avantatge sobre l'exciclista d'elit texà. "És genial pedalar darrera d'un jove de 16 anys, que saps que té per davant un futur brillant", va declarar Armstrong en el seu primer contacte amb els periodistes després de conèixer la suspensió de la Usada, que també li ha tret els set títols que va guanyar en el Tour de França per considerar que des de l'any 1998 va participar en un programa sistemàtic de dopatge. Abans que comencés la competició, se li va preguntar si estava llest per córrer i va respondre amb un "espero que sí... serà difícil per a tots".

El seu atrafegat cap de setmana també incloïa una marató, però al final va decidir no assistir-hi al no tenir el temps suficient per recuperar-se de l'esforç realitzat en la prova de bicicleta de muntanya. Armstrong es va mostrar relaxat, somrient i va dir que estava llest per seguir en la lluita per tot com realitza de positiu la fundació que porta el seu nom en la lluita contra el càncer i com se sentia de feliç al costat dels seus cinc fills i la seva dona.

Els aficionats també van defensar a Armstrong a les xarxes socials, concretament a Twitter elogiant la tasca de la seva fundació. Els seus èxits esportius van ajudar a vendre milions de polseres i braçalets grocs de plàstic amb la llegenda "Livestrong" per promoure la investigació del càncer. La Fundació Lance Armstrong, que va ser creada l'any 1997, ha recaptat gairebé 500 milions de dòlars, una quantitat que cap altra organització benèfica creada per un esportista, als Estats Units, ha pogut aconseguir mai.

Quan els periodistes li van preguntar si volia dir res als seus seguidors, sobretot a aquells que li han donat suport en els moments més durs de la seva carrera, el ciclista nord-americà, per cert amb passat gironí, va afirmar que "ara no toca pensar amb tot això. Penso que hi ha molta gent que sap i entén que tenim una pila de coses a fer en el futur. Això és en el que estic centrat i penso que les ?persones ho recolzen. És molt bo ser aquí. Queda molta feina per fer".

Per la seva part, Mark Higgins, portaveu d'Armstrong, va avançar que l'esportista té previst assistir al Congrés Mundial del Càncer que es celebrarà a la ciutat canadenca de Mont-real des d'avui i fins el 30 d'agost. Segons Higgins, Armstrong assistirà i pronunciarà un discurs davant milers de persones, entre ells els professionals que treballen en la lluita contra el càncer, que s'espera acudeixin a la cita més important de l'any per exposar els avenços aconseguits en tots els camps. "Hi serà", va afirmar Higgins. "És un gran honor per a ell i per a tots els qui treballen en la fundació poder-hi estar presents".