Amb la Lliga Adelante en dansa des de fa dues jornades, ara als despatxos de Montilivi la feina està centrada a trobar el central que falta per tancar la plantilla del primer equip i a ultimar els preparatius per a l'inici de les competicions de base. El juvenil, per exemple, obre el proper cap de setmana contra el Mataró una nova temporada a la Divisió d'Honor, amb el precedent de l'històric tercer lloc obtingut la lliga passada; i una setmana més tard començarà la lliga a Segona Catalana, on el filial surt amb l'objectiu de lluitar per l'ascens. El secretari tècnic, Sergi Raset, assegura que una de les seves prioritats és potenciar "tot el futbol de base" per poder nodrir el primer equip de jugadors formats a casa a mitjà termini.

Després d'un estiu marcat pel trencament entre el club i el Patronat que controlava el futbol base a través de la Fundació Privada Catalana Girona FC, aquest any els equips inferiors estaran íntegrament gestionats des de Montilivi. Raset explica que "no canviarà res, seguirem mobilitzant uns 300 jugadors i els equips seran els mateixos, en les categories més altes". El Girona té un juvenil A a Divisió d'Honor, que entrena Pau Hidalgo, i un B a Lliga Nacional, dirigit per Albert Síria; també disposa de dos cadets, dos infantils, quatre alevins i 9 benjamins, a més d'una escoleta per als més petits. "Un dels meus objectius des de la secretaria tècnica és potenciar el filial i el juvenil, i que el Girona B passi a ser la principal referència per veure on hi ha els jugadors que poden acabar fent el salt al primer equip", assenyala Sergi Raset.

El secretari tècnic promet que aquesta temporada el filial tindrà una existència molt diferent a la del curs passat, on s'hi acumulaven els problemes i, per comptes de pujar, es va patir per no baixar. Una primera decisió important és que l'equip que ara dirigeix l'exentrenador del juvenil Miquel Àngel Muñoz jugarà partits a Montilivi "i quan no sigui possible, serà a Torres de Palau". S'acaba, doncs, d'aquesta manera, l'etapa de l'equip a Riudarenes. La base del filial de Segona Catalana la formen els jugadors sortits del juvenil A de ?l'any passat. Homes com Pau Bonmatí, Carles Mas, Pere Pons, Carles Sala i Sebastian Coris han fet, a més, la pretemporada amb el primer equip "i poden tenir la seva oportunitat ja que la temporada és molt llarga".

Al juvenil només hi segueixen dos jugadors del curs anterior, Albert Vivancos i David Bigas, als quals se'ls han afegit bona part de la plantilla que la temporada passada estaven a Lliga Nacional. Raset té clar que "m'he proposat que la base tingui un fil directe amb el primer equip i que no sigui una cosa aïllada, ja que estem parlant del futur del club".

Tanta és la confiança dels tècnics amb els futbolistes del planter que a hores d'ara no està clara la possibilitat de fitxar un últim reforç abans no es tanqui el mercat divendres que ve a la mitjanit. Raset assegura que "tant pot ser que fitxem com que no, perquè està clar que portar algú per portar-lo no ho farem. No és fàcil, i sabem que al darrere hi ha jugadors com Mas i Bonmatí que també poden tenir la seva oportunitat. A més, a l'equip hi ha jugadors com Jose, Tébar i Kitoko que, arribats al cas, també podrien adaptar-se a la posició de central".