Javi Acuña va ser un dels revulsius del Girona durant el tram final de la temporada. El paraguaià va aportar aire fresc a un equip fos i deprimit i es va convertir en un dels destacats de la gran remuntada que va acabar amb la salvació de l'equip. Després d'un estiu mogut, en el qual el Madrid, club propietari dels seus drets li va comunicar de seguida que no hi comptava, Acuña ha acabat finalment tornant a Montilivi. El paraguaià va arribar fa una setmana i mitja amb ganes de menjar-se el món però sense tenir el mateix to físic que la resta dels seus companys. L'entrenador, Joan Francesc Ferrer, Rubi, va decidir no convocar-lo per al partit de Guadalajara de dissabte passat. "Potser sí que em falta una mica. A la pretemporada no vaig disputar partits. Ara porto una setmana i mitja amb l'equip i si no vaig convocat no passa res. Em tocarà seguir treballant per estar el més aviat possible al cent per cent", detallava el jugador.

Acuña va estar treballant tot l'estiu a les ordres de José Alberto Toril amb el filial del Madrid però "com que ja sabien que havia de sortir" no va gaudir de gaires minuts als partits amistosos. "Només en vaig jugar un parell i van ser quinze o deu minuts", explica Acuña. Aquesta manca de ritme fa que el paraguaià assumeixi amb resignació la seva absència ?almenys una setmana més a la convocatòria. Les seves paraules revelen que, amb tota probabilitat, Acuña no figurarà a la llista de convocats per a rebre demà el conjunt del Bierzo, la qual cosa situa Benja Martínez amb tots els números per repetir a l'eix de l'atac. El barceloní va signar una bona actuació a Guadalajara i és una de les diferents alternatives que té Rubi en punta.

La temporada passada, tant Uribe com Salamero van utilitzar-lo en alguna ocasió a la banda dreta del mig del camp. L'ex del Recreativo no veuria malament haver-s'hi de tornar a adaptar i, al mateix temps, reconeix que ara, s'hi veu més "preparat". "Ara estic millor físicament i si hi hagués de tornar a actuar em sembla que ho podria fer més bé", deia.

El rival

La Ponferradina ha aterrat a les comarques gironines amb intenció de pescar algun punt de Montilivi. El conjunt de Bierzo va caure a Elx en la primera jornada i la setmana passada va derrotar l'Alcorcón (2-0).