Andrés Iniesta, migcampista del FC Barcelona, va ser elegit ahir com el millor futbolista a Europa de la temporada passada, segons que va anunciar el francès Michel Platini, president de la UEFA, durant el sorteig de la Lliga de Campions, celebrat al Fòrum Grimaldi de Mònaco. Iniesta, campió de l'Eurocopa 2012 i semifinalista de la Lliga de Campions, va superar en la votació en directe de 53 periodistes esportius, un per cada país membre de la UEFA, l'argentí Lionel Messi (Barcelona) i el portuguès Cristiano Ronaldo (Reial Madrid), els altres dos finalistes d aquest trofeu.

"Estic content. Molt content d'haver guanyat aquest trofeu. Sobretot és un privilegi estar al podi amb aquests dos monstres del futbol", va dir Iniesta amb el premi a la mà. El jugador del Barcelona va dedicar el premi als seus companys d'equip i de selecció. "Vull compartir aquest premi amb Leo (Messi), el meu company, i la resta de companys d'equip i de selecció perquè sense ells el premi no te sentit", va afegir". Precisament Iniesta agafa el testimoni del seu company Messi, guanyador l'any passat, al qual supera en una distinció individual. Sobretot després de la designació de la Pilota d'Or del 2010, després del Mundial de Sud-àfrica, on el futbolista manxec i el català Xavi Hernández partien com a grans candidats i van ser superats per l'argentí. ?Iniesta va resoldre, en part, aquella decepció. Elegit el millor jugador de l'última Eurocopa, va guanyar el reconeixement dels 53 periodistes que van exercir el seu vot.

El talent del futbolista espa?nyol ha estat més valorat que els gols i les estadístiques signades pels seus companys de podi, Messi i Cristiano Ronaldo, que van trencar tots els registres anotadors. Iniesta, Ronaldo i Messi comencen a ser habituals als eleccions individuals. La terna és també la que compta amb més opcions de disputar-se el reconeixement al millor jugador del món, elecció que és determina al final de l'any. El futbol espanyol va ser el que més representants va tenir per a l'elecció al millor jugador a Europa. Dels deu primers, set formen part de la Lliga d'Espanya. Tres són espa?nyols. A més d'Iniesta, el guanyador, el seu company Xavi Hernández va acabar cinquè en la votació, per darrere de l'italià Andrea Pirlo, i Iker Casillas, del Madrid sisè. Entre els deu primers també hi van quedar Falcao i Ozil (9è i 10è).