Després de més d'un any sense fer-ho, el tennista garrotxí Tommy Robredo va tornar a trepitjar una pista de Grand Slam, i ho va fer dela millor manersa possible, amb una victòria en la primera ronda de l'US Open -l'últim gran torneig de la temporada- davant de l'italià Andreas Seppi. El tenista gironí va dir adéu a les grans cites a Wimbledon 2011, quan va caure eliminat en la primera ronda, i després va passar per un calvari de lesions. Va ser operat d'una lesió a la cama dreta i només va poder participar en tornejos menors. Ara, un any i tres mesos més tard, Robredo estava l'allò més "content" per poder pensar en "tàctiques i no en lesions".

El tennista gironí va ser un cicló sobre Seppi (6-1, 7-5, 6-3) i no li va donar cap oportunitat d'entrar en el partit. Després d'un primer set testimonial (6-1), el tennista italià va esgotar les seves opcions en el segon per intentar trencar el servei del garrotxí, però de nou Robredo va agunatar les escomeses, sobretot en els moments clau, i es va endur el segon parcial (7-5). Després, Robredo va començar amb un matiner trencament que li va servir per encarrilar el tercer i últim acte, i el partit. Ara, en la segona ronda, Robredo es creuarà amb l'argentí Leonardo Mayer en la segona ronda.

Dels espanyols, només David Ferrer acompanyarà robredo en la segona fase, ja que Albert Montañés, Daniel Gimeno-Traver i Lourdes Domínguez van perdre ahir. Ferrer es va imposar al sud-africà Kevin Anderson (6-4, 6-2 i 7-6).