L'Uni Girona no canviarà gens el seu model de funcionament amb Anna Caula al capdavant del primer equip, ajudada per Mau Puig, però amb un "professor" que dirigeix gran part dels entrenaments matinals centrats en la millora individual de les jugadores. Alfred Julbe ha ocupat aquesta figura en les dues últimes temporades, a més de treballar amb la base i portar el júnior al Campionat d'Espanya, però de cara a aquesta temporada l'experimentat extècnic de l'ACB deixa el seu lloc a un Xavi Fernández que intentarà transmetre a les jugadors els innegables coneixements tècnics del que va ser un dels millor escortes del bàsquet ACB durant molts anys.

Alfred Julbe, que era l'aposta per entrenar el Sant Josep a LEB Or del denominat grup dels "exjugadors", que finalment no acabarien entrant al club masculí, no ha arribat a cap acord amb l'Uni per seguir fent les mateixes tasques dels últims anys. La feina de Julbe, molt elogiada per les jugadores, la farà ara un Xavi Fernández que ja havia col·laborat amb el club tant en aspectes concrets de tecnificació com en àrees no esportives. Fernández, que va fregar el mig miler de partits de l'ACB, s'encarregarà del treball amb el primer equip com la feina de tecnificació amb jugadores concretes dels equips de base. El que no farà Xavi Fernández serà entrenar el junior A on, a partir d'aquesta temporada, el lloc d'Alfred Julbe l'0cuparà Josep Alemany. El mataroní, amb molt experiència en l'àmbit de bàsquet base en les seleccions estatals, completa els moviments en els principals equips de formació del club després de l'arribada de Fran León al Copa Catalunya en el lloc de Quim Gala.

Mentrestant, i a l'espera que el club faci oficial els fitxatges de Cierra Bravard i Myrthe Beld, a més de la renovació de Noemi Jordana, el primer equip té previst l'inici dels entrenaments per aquest proper dilluns. A més de Bravard i de l'holandesa Beld, les cares noves de l'Uni per a aquesta temporada són la veterana tiradora Allison Feaster, nord-americana amb passaport francès i amb molta experiència a l'elit, la seva companya l'any passat a Salamanca Jael Freixenet i la pivot Jacinta Monroe (Mann Filter). Continuen de l'any passat, Anna Carbó, Toch Saar i Eva Bou a més de l'esmentada Jordana.