La història del Patinatge Artístic Blanes Fundació és, com gran part de les entitats que intenten sobreviure, una història de lluita. Fins ara hem tingut notícia dels seus títols esportius: 3 cops campions de Catalunya i d'Espanya, medalla de bronze al mundial i 2 cops subcampions d'Europa; l'últim, aquest any, a pròpia pista, a Blanes.

Des de fa més de 10 anys, el patinatge artístic Blanes demana un repartiment horari just i equitatiu, atenent al nombre d'esportistes de cada entitat. Partim de la base que totes les entitats som iguals, que totes tenim els mateixos deures i obligacions.

Pel tipus de terra de les pistes, el patinatge artístic només pot entrenar a la pista vermella i a la pista blava de la Ciutat Esportiva. Obligat a conviure amb una altra entitat usuària de les instal·lacions, l'hoquei.

En el repartiment d'hores d'entrenament setmanal, el patinatge artístic disposa de 15 hores a la setmana. L'hoquei patins disposa de 29 hores a la setmana, més tots els partits jugats a casa, que pot representar un increment de 5 o 10 hores més setmanals per a l'hoquei.

L'hoquei blanenc disposa del doble d'hores d'entrenament que el patinatge blanenc, quan ambdues entitats tenen pràcticament el mateix nombre de practicants. Això obliga el Patinatge Artístic Blanes a dur a terme entrenaments amb 30-40 patinadors a la mateixa pista alhora. Mentre que, a títol d'exemple, dimarts dia 4 de setembre, la pista blava estava ocupada de 17.30h a 18.30h per només 3 esportistes i en el mateix horari, la pista vermella estava ocupada per 8 esportistes, tots ells de la mateixa entitat: l'hoquei patins.

Situació actual

El Patinatge Artístic Blanes no disposa d'horari suficient. L'únic recurs és buscar pista descoberta a les escoles, mentre les pistes vermella i blava de la ciutat esportiva es mantenen pràcticament buides a determinades franges horàries.

Si fins ara l'equip de competició, actual subcampió d'Europa, ja s'entrenava en pistes descobertes de diferents escoles, ara serà l'escola-base de la mateixa entitat qui haurà de trobar horari en aquestes pistes.

Aquest tema s'exposa al regidor d'esports, Xavier Marcos. La resta de partits polítics són coneixedors del problema. Responent a la bona voluntat del regidor per trobar la solució adequada al problema, s'intenta un repartiment horari equitatiu, atenent als problemes horaris de la majoria d'entitats blanenques.

Després de rebre suposades pressions i suposades frases condicionals, que la majoria d'entitats blanenques coneixem, el regidor atura el repartiment equitatiu. No entenem com un regidor no pot dur a terme la seva tasca responent a termes d'equitat i de justícia. No entenem com un regidor no pot tenir la potestat de corregir deficiències horàries. No entenem per què un regidor no pot actuar en bé de l'equitat i de la justícia. No entenem les discriminacions ni les marginacions atenent només al nom de l'entitat. No entenem per què l'entitat de l'hoquei blanenc pot tenir uns privilegis que cap altre entitat té.

Demanem el suport de la resta de partits polítics. Volem justícia i que es respecti l'equitat en el repartiment dels horaris d'entrenament. El nostre únic interès és continuar ensenyant patinatge artístic.