El partit de Copa de dimecres del Girona al Molinón no passarà a la història. L'eliminació del conjunt gironí a la segona ronda s'ha convertit en un clàssic les darreres temporades i no resultarà cap drama. Sí que serà recordat, en canvi, com el dia que Pere Pons va debutar amb el primer equip del Girona. El jove migcentre de Sant Martí Vell (20-2-1993) va saltar al terreny de joc al minut 61 en el lloc de Garmendia i en només mitja hora en va fer prou per demostrar que pot aportar forces coses a l'equip. "No ho podia haver fet millor", va dir d'ell Rubi al final del matx. Ahir al matí, tot just acabat l'entrenament de recuperació que va fer la plantilla en arribar a Montilivi, Pons mostrava la seva satisfacció per la seva estrena en un escenari de luxe com el Molinón. "Estic molt content. A més a més de ser en un camp de Primera, gegant, espectacular i amb una gespa perfecta", es confessava Pons que, malgrat tot no amagava la petita decepció de l'eliminació de l'equip. "Làstima de la derrota l'equip".

La lesió d'Eloi Amagat i la manca de ritme de Ritchie Kitoko han obert les portes a Pons aquest començament de temporada. Al juliol va ser un dels jugadors que acabaven l'etapa de juvenil que va fer la pretemporada amb el primer equip juntament amb Bonmatí, Mas, Litus i Coris. Amb la competició encetada, Pons ja va ser convocat per viatjar a Alacant dissabte passat. Va escalfar a la segona part però es va quedar sense estrenar-se. Sí que ho va fer dimecres al Molinón. Quan Rubi li va dir que entraria, el jove jugador no sabia què pensar. "No hi comptava. No m'ho pensava", admetia ahir. Sí, era ell l'escollit i l'esperava mitja hora de Copa al Molinón. "Al principi estava una mica nerviós. Les primeres pilotes vaig mirar d'assegurar-les però mica en mica em vaig deixar anar i vaig provar coses", explicava. Tant és així que fins i tot va provocar una targeta per al jugador del Sporting Mendy. El gironí va confessar que abans del partit, al vestidor companys com Jandro o Tébar li van donar un parell de consells necessaris. "Em van dir que no em deixés intimidar pel camp ni per res, que tots havien passat per la mateixa situació".

Després de molts anys sense donar fruits el planter del Girona comença a brotar. L'excel·lent passada temporada del juvenil -tercers rere Espanyol i Barça- ofereix productes bons i econòmics al primer equip i Rubi ha clissat de seguida Pons. Tanmateix, la realitat de Pons diu que diumenge, si Rubi no el convoca per jugar contra el Las Palmas, baixarà al filial per a rebre el Breda. "Si torno al Girona B, cap problema. Sé que és el meu lloc. Si em deixen venir a entrenar al primer equip, encara millor", assegura il·lusionat.