Som-hi que no ha estat res. Després de quedar eliminats de la Copa del Rei dimecres al perdre a Gijón davant el Sporting novament per culpa de dues errades individuals de Juncà i Richy, el Girona intentarà donar continuïtat al bon començament de temporada a la Lliga al partit de demà davant el Las Palmas (12.00). Les derrotes al Rico Pérez i al Molinón estan oblidades i tant el tècnic, Joan Francesc Ferrer, com els jugadors, estan centrats en el Las Palmas. "Som el Girona i donarem guerra arreu. Hem perdut a dos camps complicats i ara estem motivats per guanyar i fer 10 punts de 15 possibles", avisa Rubi. El tècnic és conscient que d'aconseguir aquest bagatge, l'equip aconseguiria una a banda de molta moral, una magnífica motxil·la de punts "que ens allunyarien dels de baix".

A l'espera del que pugui passar aquest matí en el darrer entrenament abans del matx, Rubi tenia ahir un sol dubte per a un equip titular que "no variarà gaire de la base que ha vingut jugant", deia. En aquest sentit, sí que va explicar el tècnic que vol donar "frescor de cames" a l'equip i homes com Felipe Sanchón, Chus Herrero o David Garcia que no van jugar a Gijón tornarien a l'onze. El paraguaià Javi Acuña també té possibilitats d'entrar-hi per primer cop.

Les errades individuals que van costar els tres punts a Alacant (2-1) i l'eliminació de la Copa (2-0) han fet reflexionar a més d'un al vestidor. És per això que Rubi explicava ahir que "potser és bo que ens hagi passat" ja que a partir d'ara "no ens complicarem tant la vida". I és que les accions que han costat els quatre gols en dos partits han arribat en l'intent de treure la pilota jugada des del darrere i sempre en errades individuals. Per aquest motiu Rubi no voldria ara que l'equip passés a l'altre extrem. "Ara, tampoc no n'han de voler jugar cap" diu. En aquest sentit el tècnic va sortir en defensa de la rereguarda gironina. Rubi entén que el treball defensiu és "correcte" ja que els rivals "en l'elaboració del joc no ens fan mal, només al contracop".

La lluita per la possessió

Pel que fa al rival de demà, Rubi preveu un dul atractiu entre dos equips amb la mateixa filosofia de futbol. "Voldran tenir la pilota i nosaltres també. Haurem de prendre'ls-la i mirar de marcar primer prequè són un equip alegre i potser es crearien espais després. Caldrà fer un treball defensiu perfecte als primers minuts", exposa. El tècnic també subratlla "l'enorme talent" dels jugadors canaris del mig del camp en endavant. "Tenen una de les 8 o 9 millors plantilles amb gent com Javi Guerrero, Vitolo, Nauzet Alemán, Thievy...", recorda el preparador gironí que subratlla que els canaris canvien força si juga Thievy o Chrisantus en punta d'atac.