Després de la victòria del Barça dissabte al Camp Nou davant el Granada (2-0) hi havia molta expectació per saber si el Reial Madrid aconseguiria redreçar el rumb a la Lliga a Vallecas. Un altre dels al·licients del partit era saber si Mourinho tornaria la titularitat a Sergio Ramos després de castigar-lo contra el Manchester City. A l'hora de la veritat però, ni una cosa ni l'altra van resoldre's ja que el partit no es va poder disputar per un sabotatge contra el sistema d'il·luminació de l'estadi de Vallecas. El cablejat del focus d'un lateral de l'estadi va ser tallat, la qual cosa va impedir l'entrada del públic al recinte ja que va fer que fallessin els torns dels accessos. Aquesta incidència va impedir primer que el partit comencés a la seva hora (21.30) i va fer que finalment fos ajornat a aquest vespre a les vuit. El nou horari el va determinar la Federació Espanyola de Futbol ahir a la nit després que des del Reial Madrid hi hagués la intenció que el partit fos a les cinc de la tarda. Des de la LFP, el vicepresident Javier Tebas va ser molt contundent. "Tant és el que digui el Madrid. La Federació és qui posa els horaris i s'ha decidit que es juga a les vuit", va dir.

Els operaris del club madrileny van intentar reparar contra rellotge els cables tallats per intentar que el partit es jugués ahir, però va ser impossible. Cristina Cifuentes, delegada del Govern va explicar que "els dos equips volien jugar" i que s'ha intentat fer tot els possible per al partit es disputés. "Ara intervindrà un notari per aixecar acta de tot el succeït", va agregar Cifuentes, que es va referir a l'incident com "un clar atac de sabotatge".

Segons va explicar el president del Rayo, Martín Presa, els cables d'electricitat d'un dels laterals de l'estadi van ser tallats i va precisar que "els cables no es tallen sols".

Luis Yáñez, director general del Rayo, va assenyalar que "el tall de cables és un sabotatge clar perquè s'ha hagut de fer des d'una de les cobertes de l'estadi". Finalment el partit no va poder disputar-se a l'hora prevista i va haver de ser ajornat a avui. El dubte va passar llavors a saber si es jugaria a les cinc tal com volia i demanava el Madrid, per desig de Mourinho, o a les vuit, com proposava el Rayo i així va ser. Més tard de les vuit del vespre, en principi, no es podia col·locar el partit ja que coincidiria en horari amb la retransmissió del Deportivo-Sevilla previst per a 2/4 de 10 del vespre.