La cinquena victòria de la temporada ha permès al Girona situar-se amb 17 punts en la classificació, tota una barbaritat per a l'equip de Rubi si es té en compte que només s'han jugat nou jornades de Lliga. La temporada passada els gironins van acabar la primera volta amb aquest mateix bagatge de punts, amb la qual cosa, si el ritme no s'atura, el Girona 2012/13 podria batre rècords. De moment, però, ningú vol fer volar coloms i s'insisteix que la permanència és l'objectiu. El coixí amb els quatre darrers llocs és comodíssim: 10 punts separen l'Hèrcules, el primer que baixaria, del Girona, quart en la classificació i a només tres punts del segon (Almeria).

Només l'Elx supera el Girona com a màxim golejador (21 els alacantins, 20 els catalans), i també s'està a la zona noble en el rànquing dels menys golejats, amb només vuit gols en contra. Ara l'assignatura pendent torna a ser fora de casa, on aquesta temporada s'ha guanyat un partit (Guadalajara) i se n'ha empatat un altre (Osca), sense que les sensacions siguin les mateixes que quan es juga a l'estadi.

El Girona duia 11 punts després dels nou primers partits la temporada 2008/09; un any després ocupava el penúltim lloc amb tan sols 7, i en la campanya 2010/11, en sumava 10 amb el mateix nombre de partits. L'any passat després de les 9 jornades inicial s'havien acumulat 7 punts i no es va arribar als 17 fins al darrer partit de la primera volta contra el Múrcia (1-1 a Montilivi).

Els 4.281 espectadors que van anar ahir a Montilivi representen la millor entrada de la temporada. Després de tocar fons en el darrer partit a casa contra l'Sporting per culpa de la pluja (amb prou feines 1.500 espectadors), ahir tot i la transmissió televisiva, la mitjana d'assistència va pujar considerablement. Els seguidors van vibrar amb el seu equip.