El FC Barcelona, actual campió, i el Reial Madrid començaran la seva participació en l'edició 2012-2013 de la Copa del Rei contra el Deportivo Alabès i l'Alcoià, de la Segona Divisió «B», i no es veurien les cares fins a un hipotètic duel a semifinals.

Així ho ha deparat el sorteig de les quatre pròximes rondes del «torneig del KO» celebrat a la Ciutat del Futbol de Las Rozas (Madrid), on els «premis grossos» van caure a Alcoi (Alacant) i Vitòria, amb els enfrontaments amb els dos desitjats pels modestos.

Per la seva banda, els altres dos conjunts de Lliga de Campions, el València i el Màlaga es mesuraran el Llagostera i el Cacereño, mentre que l'Atlètic de Madrid iniciarà el seu camí coper a Jaén, i el finalista de l'any passat, l'Athletic Club, ho farà amb un derbi davant la SD Eibar.

A més, els enfrontaments entre equips de la Lliga BBVA seran equilibrats amb el Valladolid-Betis, el Deportivo-Mallorca, el Saragossa-Granada i el Sevilla-Espanyol.

D'aquesta manera, el FC Barcelona retornarà a un estadi són solera com Mendizorroza, que porta anys sense veure la visita d'un gran equip des del descens del Deportivo Alabès, primer a la Lliga Adelante i després a la Segona 'B', on actualment lidera invicte (sis victòries i dos empats) el Grup II. El conjunt vitorià ha perdut en tots els seus xocs coperes amb els actuals campions.

Per la seva banda, el Reial Madrid, campió fa dos anys i que va caure en quarts de final l'any passat davant el conjunt de Pep Guardiola, visitarà el Collao, estadi de l'Alcoià, l'any passat a la Lliga Adelante i que aquest any marxa 5 en el Grup III. La seva última visita al Bernabéu va ser beneficiosa, va guanyar 0-2 al filial blanc en les eliminatòries d'ascens a la Lliga Adelante.