El Llagostera, rival del València en els setzens de final de la Copa del Rei, ha viscut els últims anys un ascens meteòric fins a la Segona Divisió B, categoria en la qual milita actualment malgrat seguir sent un club humil i de caràcter familiar. L'equip del Gironès es trobava en la temporada 2004-05 en la penúltima categoria del futbol territorial català, la Segona Regional, i de la mà del seu actual tècnic, Oriol Alsina, ha anat acumulant ascensos fins a l'actualitat.

En set anys va passar de jugar en aquesta divisió d'aficionats a fer-ho en la categoria de bronze del futbol espanyol, després de deixar enrere la Primera Regional, la Regional Preferent, la Primera Catalana i la Tercera Divisió, pràcticament a ascens per any. I és que recentment el club català ha estat un exemple de com fer les coses bé temporada rera temporada, i fins i tot la passada campanya va acabar coquetejant amb les eliminatòries d'ascens a la Segona Divisió A.

En el seu debut a Segona B, els d'Alsina van acabar cinquens en el grup 3, a una plaça del 'playoff', només condemnats per una pèssima arrencada de lliga, lògic tenint en compte que no estaven adaptats a la categoria. La seva escalada cap al futbol semiprofessional no amaga altres particularitats d'aquest club que representa el municipi de Llagostera i de poc més de 8.000 habitants.

L'equip, amb uns 500 socis, està presidit per Isabel Tarragó, empresària tèxtil i dona de l'entrenador Oriol Alsina. Junts han format un binomi d'èxit que ha portat aquest modest equip a cotes inesperades i que semblen no haver tocat sostre encara. Amb el principal patrocini de Tèxtil Tarragó, l'empresa de la presidenta, el Llagostera compta amb un pressupost de 400.000 euros que li han permès anar formant bones plantilles malgrat no comptar amb figures de renom.

Entre els més destacats es troben el defensa Oscar Álvarez, format a la Masia i exjugador del Girona, Nàstic o el Tenerife, el migcampista Pitu, que va arribar a debutar amb Frank Rijkaard al Barça o el davanter Marc Sellarés, ex del Real Unión. L'equip blaugrana té al seu estadi, el Camp Municipal de Llagostera -amb capacitat per a 1.200 espectadors- el seu principal fortí, ja que estava invicte des de feia nou mesos fins que l'Olímpic de Xàtiva va vèncer la setmana passada per 1-2.

El València tindrà davant seu un equip que actualment ocupa la novena posició en lliga i que ha superat en Copa el Badalona, l'Ejea i el Prat per arribar a enfrontar-se a un equip de Lliga de Campions. El primer partit d'aquesta eliminatòria es disputarà en terres gironines el pròxim 31 d'octubre, en una data històrica perquè aquest equip segueixi vivint els seus dies de glòria més grans des de la seva fundació, el 1947.