Aquest any sí. L'han tornat a fer grossa. I de quina manera! Després d'haver ascendit de Segona Regional a Segona B en set anys el Llagostera segueix sense tenir sostre. Pocs reptes li quedaven ja a Oriol Alsina i el seu equip. Potser un parell: disputar la promoció d'ascens a Segona A i enfrontar-se a un rival de Champions o Europa League a la Copa del Rei. La temporada passada es va quedar a les portes d'assolir-los tots dos però ahir en un partit molt sofert, el premi va arribar. I això que semblava impossible amb el gol de Ferran Vila a la primera part i múltiples ocasions desaprofitades pels gironins.

Un cop de cap de Planagumà a poc menys d´un quart d´hora pel final va conduir a la pròrroga, on Murillo, a la sortida d'un córner, i Pitu, de penal, ho deixaven tot igual. Quan els penals ja treien el cap, el saltenc, amb un magistral llançament de falta, va certificar l'accés a la següent ronda i, de passada va escriure una nova pàgina en la història del club. Una altra. Barça, Madrid, València, Athletic, Atlètic de Madrid, Llevant o Màlaga esperen.

L'ambient al Sagnier feia patxoca i el Llagostera volia aprofitar el nerviosisme local. Una incursió d'Aimar que va refusar bé el porter Toni va ser el primer avís gironí. La pilota era dels gironins, superiors tècnicament, que intentaven crear perill a través a de la combinació. Sellarès faria lluir novament Toni en rematar de cap una centrada d'Aimar. Encara no havia passat ni un quart d'hora i el Prat no l'ensumava. Fins que va passar el que li està passant últimament als gironins. En un acció aïllada i sense aparantment perill, Ferran Vila va avançar el Prat. Era la primera aproximació a l'àrea de Moragón i el Sagnier va esclatar, eufòric, amb el gol local.

L´1-0 va destarotar el Llagostera, que va estar-se uns quants minuts estabornit a mercè del futbol físic i de pilotades que plantejava el Prat. Els barcelonins estaven la mar de còmodes i només els calia anar deixant passar els minuts. Mentrestant Alsina es desesperava veient com els seu equip queia als paranys dels locals.

La represa va començar amb l´entrada de Nico per Serramtitja per mirar de donar més presència en atac. Amb Granell, l´equip va millorar. Les ocasions tornarien a arribar i Sellarès, Nico i Tarradellas van fregar l´empat. El Llagostera s´havia estirat. No renunciava al premi. El fruit a tant d´esforç arribaria amb un cop de cap marca de la casa de Planagumà (m.77), que duia el partit a la pròrroga.

Ja en el temps extra, Moragón va lluir-se davant Jaime però no va poder evitar el gol de Murillo a la sortida d´un córner. Tot semblava perdut però Pitu va empatar de penal per mans del mateix Murillo, una acció molt protestada pels locals. El saltenc desfermaria l´eufòria dels seguidors gironins a dos minuts del final en transformar un llançament de falta. Al final unes quantes minitanganes i una pilota al pal del Prat al darrer segon van posar encara més dosi d´èpica a la gesta, que continuarà els dies 31 d´octubre i 28 de novembre contra un rival de Primera que disputa competicions europees. Una gesta més per al Llagostera i per a tot el futbol de les comarques de Girona.