Un empat per posar el punt i final. Així va acomiadar l'holandès Johan Cruyff la seva etapa de quatre anys al capdavant de la selecció catalana, amb un partit contra Nigèria que va acabar amb taules en el marcador i que, a banda de fer notòria la superioritat catalana, no va completar la festa que va viure's a les graderies de l'estadi de Cornellà-El Prat, més ple que no pas buit. En el tradicional partit de les vacances de Nadal, Catalunya, monopolitzada pels jugadors de Barça i Espanyol, va gaudir de nombroses ocasions per emportar-se la victòria, però va ser incapaç de mantenir el seu avantatge en el marcador, per la qual cosa va sumar el seu segon empat consecutiu en dos anys, després del 0-0 contra Tunísia del curs anterior.

Ben aviat va obrir la llauna l'equip dirigit per Johan Cruyff. Sergio González, titular malgrat haver-se retirat de la pràctica del futbol professional, va avançar la selecció catalana des dels onze metres, uns minuts abans de ser substituït per l'atacant del Getafe Álvaro Vázquez. Van ser uns primers compassos en què l'equip de casa va mostrar-se del tot superior, arribant amb molt de perill a la porteria de Nigèria; Sergio García i Bojan, les dues referències ofensives, no van acabar de trobar porteria, mentre que la defensa comandada per Carles Puyol i Gerard Piqué no passava per gaires ensurts. Precisament Puyol va haver de ser ?subs?tituït després de patir un trau al rebre un cop de colze d'un rival.

A la segona meitat, fruit sobretot dels canvis i de l'empenta dels africans, la balança va començar a igualar-se, amb arribades a totes dues porteries. Dike, en un contracop, va burlar la defensa per fer l'empat (1-1), mentre que el blaugrana Cristian Tello, a les acaballes, va gaudir d'una bona ocasió per marcar, però no va estar encertat.