El Govern recupera la vella tradició d'aprofitar-se del futbol per promoure altres esports. El Consell Superior d'Esports ha decidit rebaixar en vuit milions d'euros la part de les travesses que corresponia a la Lliga de Futbol Professional. Com en els temps del franquisme, el futbol torna a ser aprofitat per fomentar altres esports. El president de la Lliga de Futbol Professional, José Luis Astiazarán, que va deixar la Reial Societat en calces després del seu pas per la presidència, ha tingut el gest de dir que la patronal del futbol és solidària.

Els diners que es treuen al futbol seran invertits en subvencionar els desplaçaments d'esportistes de les Canàries, Balears, Ceuta-Melilla a la Península. També hi ha dotació per als campionats escolars i l'esport base en general.

No hi ha novetat en aquesta mesura aplaudida en molts sectors i més tenint en compte que els clubs de futbol han vingut gaudint d'ajudes d'organismes oficials, comunitats i ajuntaments, principalment. El futbol, conegudes les seves precarietats, no pot crear sentiments al seu favor quan se li retiren diners de les travesses, ingressos que produeix amb els seus partits.

La Lliga, que governa un conglomerat de clubs deutors a Hisenda i Seguretat Social, està condicionada i no pot oposar-se a la mesura que ha adoptat el Consell Superior d'Esports per mitjà del seu actual responsable, Miguel Cardenal.

El Consell Superior, a més de reduir els diners que són propis del futbol, hauria de prendre mesures per evitar que determinats presidents de federacions nacionals tinguin salaris tan fantàstics. A Espanya es parla del que guanyen els polítics, però no es publica la llista de guanys dels presidents federatius, autèntic escàndol públic.

El futbol va mantenir l'esport durant el franquisme. En els Pressupostos Generals de l'Estat no hi havia una dotació específica. Tot estava subvencionat amb el que produïen les travesses, que en aquells temps eren diners molt benvinguts. Es donava el cas que havia jugadors de bàsquet, esport que mantenia el futbol, que guanyaven més que futbolistes d'elit. Al Madrid, els nois de Pedro Ferrándiz, les grans figures, estaven més ben pagades que les dirigides per Miguel Muñoz. Els diners de l'extinta Delegació Nacional d'Esports eren fosc desig dels bancs. Va haver-hi un Delegat Nacional que va col·locar 5.000 milions de pessetes en el desaparegut Banc Peninsular, que tenia la seva seu en la Gran Via de Madrid, i posteriorment, va obtenir important càrrec a l'entitat bancària.

Actualment es dóna el cas que la Federació Espanyola de Futbol ha renunciat, perquè té ingressos sobrats, a la dotació de l'Estat. Amb això, Àngel María Villar, el seu president, es manté al marge i evita algunes inspeccions derivades dels diners públics.