Bones notícies a Can Barça. Immillorables. Tito Vilanova, operat a finals de desembre d'un tumor per segona vegada en només un any, ha reaparegut abans del que estava previst. Si dilluns sorprenia una imatge del seu fill jugant amb el tècnic de Bellcaire a pàdel, ahir el preparador blaugrana va fer acte de presència a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. No només va fer-ho al matí per saludar els seus jugadors i treballar una mica a l'oficina; també va fer-ho a la tarda, dirigint la sessió vespertina que la plantilla va realitzar sense els futbolistes convocats per al Catalunya-Nigèria.

Vestit amb xandall i jaqueta, Vilanova va aparèixer en un dels camps d'entrenament de la Ciutat Esportiva. Un a un va saludar els seus jugadors, abans de fondre's en una emotiva abraçada amb Éric Abidal. Eren els moments previs de la sessió que va dirigir, la primera d'aquest any només tretze dies després de passar pel quiròfan. El tècnic va ser intervingut a finals de desembre per un tumor i, malgrat que la seva recuperació semblava que s'havia d'allargar algunes setmanes més, Vilanova va mostrar-se d'allò més recuperat i a disposició de retornar a la normalitat al més aviat possible.

D'aquesta manera, tot apunta que el preparador barcelonista podrà ser aquest diumenge a la banqueta del Camp Nou per al derbi que el Barça i l'Espanyol disputaran a partir de les 7 de la tarda. I això, només dues setmanes després de ser operat (20 de desembre); una intervenció que el va tenir només un dia a la Unitat de Cures Intensives (UCI) ja que ?l'endemà va rebre l'alta hospitalària.

L'últim dia de l'any passat, el seu full Adrià, jugador del Cadet A del Barcelona, va penjar una fotografia de tots dos en una xarxa social, explicant que havien jugat un partit de pàdel per tancar l'any. Sense cap mena de dubte, aquesta imatge feia especular amb la ràpida recuperació del tècnic, fet que va confirmar-se ahir mateix.

Pel que fa a l'àmbit merament esportiu, Adriano Correia i Leo Messi van faltar a l'inici de la sessió de la tarda per problemes d'enllaç aeri al seu retorn de les vacances de Nadal, encara que tots dos van poder incorporar-se al tram final de l'entrenament. D'altra banda, Cesc Fàbregas i Alex Song, lesionats, van treballar amb el grup i estan molt a prop de rebre l'alta mèdica.

L'equip tornarà a entrenar-se avui, realitzant novament una doble sessió de treball.