No és portuguès, ni de bon tros és tan ric i tampoc vesteix de blanc. No és Cristiano Ronaldo. Però també juga a futbol i, a diferència del que es considera com un dels millors futbolistes del planeta, pot presumir de presentar uns registres golejadors més complets que no pas el jugador del Reial Madrid, qui fa dues temporades guanyava la Bota d'Or. Es tracta de Javier Acuña, atacant del Girona; és el davanter més letal de Segona A, qui és capaç de treure'n més suc dels pocs minuts dels quals ha disposat des de començament de temporada. Mai ha alçat la veu en senyal de queixa, ni tampoc ha muntat un numeret. No protesta, només s'entrena sense parar i quan té una oportunitat no falla. Acuña, autor de 7 gols des de principi de curs, és el futbolista de la categoria d'argent que presenta els millors números de cara a porteria. Ell, lluny de buscar-ne el protagonisme, manté el seu tarannà humil. "Els minuts que tinc els aprofito per fer gols, bàsicament per ajudar l'equip, no pas per altra cosa", assegura.

Admet que haver anotat 7 dianes en només 556 minuts (repartits en 14 partits) són unes xifres realment "espectaculars" i que, a més, "feia temps que no marcava tants gols". No és el màxim realitzador de la categoria, ni de bon tros, però sí és qui ostenta un millor registre. Fa un gol cada 79,4 minuts, guarisme que queda un xic lluny del seu principal perseguidor, el gironí del FC Barcelona B Gerard Deulofeu. L'atacant de Riudarenes ha disputat 1.039 minuts fins ara (16 partits), en els quals ha anotat fins a 11 dianes; se'n va, però, al gol cada 94,45 minuts.

"Visc un moment bonic, però no només jo, sinó també l'equip. Això ens ajuda a tots plegats i esperem que la ratxa segueixi moltes jornades més. Ara bé, si puc tenir més minuts, doncs millor", s'explica Acuña, qui ha vist com Rubi, malgrat ser fidel a les rotacions, sol apostar per Benja Martínez com a referència a l'atac. "Això és cosa de l'entrenador, però no ho té pas fàcil. Estic fent gols, però també Benja. Li ho estem posant complicat al míster, encara que tot això és d'allò més positiu per a l'equip", afegeix.

Parla també de la possibilitat de jugar tots dos en punta, quelcom que ja ha passat alguna vegada aquesta temporada. "Si vol un joc més directe és una opció. Per què no? Ara, també hi ha en Ion (Vélez); no ha tingut massa minuts, però és un futbolista molt bo que també pot ajudar molt l'equip", admet.

Cert és que Rubi no ho té gens fàcil a l'hora d'escollir un home-gol, ja que no només Acuña pot presumir de ser el jugador més letal de la categoria, sinó que també els números de Benja són per treure's el barret. Després del paraguaià i de Deulofeu, és el de Sant Cugat qui ostenta els següents millors registres: ha signat 9 dianes en 1.092 minuts, el que significa un gol cada 121 minuts.

Primer, la permanència

Malgrat el bon moment que viu l'equip i els seus excel·lents números, Javi Acuña prefereix no fer volar coloms i mantenir els peus al terra. "Ara fa uns mesos l'objectiu era salvar-se i ningú pensava que a aquestes alçades seríem segons amb 37 punts. Per això, hem de seguir gaudint i no pressionar-nos encara. Hem d'arribar als 50 punts i quan ho fem ja pensarem en d'altres coses. Però com sempre, partit a partit i sense pressa", conclou el davanter.