Unes temporades enrere, era habitual parlar del Girona com un equip rocós, així com elogiar-ne, sobretot, el seu rendiment en defensa. Així el veien els equips que compartien categoria amb els blanc-i-vermells, un conjunt que, amb el pas dels anys, s'ha anat guanyant cada cop més el respecte de la resta de clubs. Ara, el fet d'estar segon a la classificació a base de bon futbol i de gols, ha fet que els elogis siguin una constant cada cop que un entrenador obre la boca per valorar el Girona de Rubi. Ahir va tocar el torn a Javi Gracia, entrenador de l'Almeria, qui reconeixia les urgències del seu equip, però qui també parlava d'un rival, l'equip català, que està fent una "gran temporada".

De ben segur que, després de tres jornades sense guanyar, el tècnic navarrès no veu Montilivi com el lloc idoni per trencar la mala dinàmica de resultats. No per l'escenari, sinó també pel rival que s'hi trobarà. "El Girona és un equip amb equilibri, amb ànima. Té molt de poder en les accions a pilota aturada i a la seva plantilla hi ha futbolistes amb experiència que aporten molt", valorava.

El tècnic va subratllar també el fet que els catalans siguin "el segon màxim golejador de la Lliga, per darrere del Barcelona B", així com també les "nombroses ocasions" que els de Rubi són capaços de general. "Sol realitzar un bon futbol ja que sempre mira de jugar bé", afegia.

Després de tres derrotes consecutives, balanç amb el qual l'Almeria tancava el 2012, el conjunt andalús comença l'any amb ganes de tallar de soca-rel aquesta ratxa. Per aquest motiu, Gracia no dubtava ahir a afirmar que "necessitem aconseguir un bon resultat a Girona" perquè "volem assolir novament el nostre nivell de joc perquè només d'aquesta manera tornarem a generar confiança entre la plantilla".