Un total de 13.855 aficionats van citar-se ahir al matí al Miniestadi per presenciar en directe el tradicional entrenament de portes obertes que la primera plantilla del Barcelona acostuma a fer sempre durant les dates nadalenques. Com havia passat en anys anteriors, els més joves van ser l'àmplia majoria que van deixar-se caure en unes graderies pràcticament plenes per veure de ben a prop els seus ídols, que van exercitar-se sobre el terreny de joc durant només una hora.

Va ser una sessió fonamentalment lúdica, en la qual la pilota va convertir-se en l'autèntica protagonista de la jornada; primer amb els clàssics rondos, després amb els exercicis de posició i finalment amb el tradicional partidet. Al contrari que els dos dies precedents, el tècnic Tito Vilanova no va ser l'encarregat de dirigir l'entrenament, ja que va preferir deixar tot el protagonisme als seus futbolistes. El preparador del conjunt blaugrana pretén dosificar les seves aparicions després d'haver estat operat per segona vegada, fa dues setmanes, d'un tumor a la glàndula paròtide. Per això mateix tampoc va acudir a l'habitual visita als hospitals que va tenir lloc ahir al migdia, i avui tampoc compareixerà en roda de premsa per parlar sobre el derbi de demà contra l'Espanyol. En el seu lloc, ho farà el seu segon, Jordi Roura.

Pel que fa a l'entrenament que l'equip va dur a terme ahir al Miniestadi, el francès Eric Abidal, que segueix ultimant la seva posada a punt després de sotmetre's a un trasplantament de fetge, va exercitar-se al marge dels seus companys. Per la seva banda, el lateral brasiler Adriano Correia va haver-se de retirar abans de temps degut a una contusió al turmell dret. Amb l'argentí Lionel Messi com a principal atracció, la plantilla va poder gaudir del suport dels aficionats culers durant la breu sessió d'entrenament, que va finalitzar amb els futbolistes xutant pilotes del Barça cap a la graderia, així com també fent-se fotografies i signant autògrafs amb el grup de seguidors discapacitats que va seguir l'entrenament des de la mateixa gespa de l'estadi.

"Això és molt bonic, no hi estem acostumats i fa que sigui un dia especial", va manifestar a la cadena oficial del club l'argentí Javier Mascherno, que va mostrar-se feliç per la tornada de Tito Vilanova als entrenaments: "Se'l veu molt bé i no imaginàvem que podia estar tan ràpidament una altra vegada amb nosaltres".

Una vegada conclosa la lleu sessió preparatòria, els jugadors, cos tècnic i també els membres de la junta directiva van distribuir-se en diversos autocars per fer la tradicional visita als hospitals barcelonins la vigília de la nit de Reis.

El president del club barcelonista, Sandro Rosell, i el capità del primer equip, Carles Puyol, van encapçalar la comitiva que va desplaçar-se fins a l'hospital de Barcelona. Per la seva banda, Leo Messi va acudir al costat del seu compatriota Javier Mascherano i el porter José Manuel Pinto a l'Hospital de Nens de la capital catalana. Andrés Iniesta i Gerard Piqué van citar-se al Cottolengo Pare Alegre; Xavi Hernández i Jordi Alba ho van fer a l'Hospital de Sant Pau; i Cesc Fàbregas i David Villa van coincidir a l'Hospital de Sant Joan de Déu. Dani Alves i Eric Abidal van acompanyar el secretari tècnic, Andoni Zubizarreta, a l'Hospital Vall d'Hebron; mentre que Pedro i Sergio Busquets van ser els futbolistes que van visitar l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Tot i que fa anys havien visitat també centres de Girona, Tarragona i Lleida, ara el Barça només duu a terme aquesta tradició en hospitals barcelonins.