Amb mal peu. Amb derrota. Tant se val quina expressió es faci servir, però la realitat és que el Figueres va encetar ahir l´any 2013 amb una derrota d´aquelles que fan mal. I és que els homes d´Arnau Sala ho van donar pràcticament tot damunt del terreny de joc, encara que una vegada més van veure com l´esfèrica els jugava una mala passada. En canvi, el Cornellà en va fer prou amb un gol de Capó quan només s´havien disputat 22 minuts de partit per aconseguir els tres punts. A partir d´aquí, la Unió sempre més va anar a remolc.

Abans, les coses encara haurien pogut ser pitjor. Només començar, el Cornellà va disposar d´una gran vaselina obra de Xavi Civil que Reig va poder interceptar a la perfecció. Aquest, però, seria el primer ensurt d´un partit carregat de sorpreses. Amb dificultat per establir connexions per crear accions de mèrit, els de casa van fer l'1-0 després d'un servei des de la cantonada a la dreta del porter blanc-i-blau, en el que la pilota va fer una excursió per l'àrea petita eludint un rebuig defensiu i Capó, atent, es va fregar les mans per empènyer-la a la xarxa. Només l'habilitat de Marc Mas i la tossuderia de Vilà a la dreta -aquest darrer va caure dins de l'àrea en una d'aquestes accions que es podrien considerar penal (35´)- van mantenir viu el quadre altempordanès, que no va saber contestar amb prou arguments la voluntat del Cornellà de no entretenir-se amb la pilota i fer-la volar ràpid quan ja era seva. Amb l´1-0, s´arribava al descans.

A la represa, el Figueres va fer més bona cara. Els altempordanesos van disposar d´alguna ocasió més de gol i amb l´entrada al camp de Crous va augmentar la seva intensitat. Tot i això, les primeres clares ocasions del segon temps van tenir el color dels de casa. Una centrada de David des de l'esquerra que Xavi Civil, al primer pal, va desviar abans que Reig refusés a córner (54') i un cop de cap de Pol Planas a mig pam per damunt del travesser (56').

Però a continuació, l'embranzida posterior dels unionistes que van passar a tenir més contacte amb la pilota que el rival, va durar el suficient com per poder equilibrar la balança, però malauradament l´esfèrica no va acabar de tenir la direcció necessària. Un xut de Cornellà des de la frontal, després d'una passada enrere de Crous, que va topar amb les cames d'un jugador local quan enfilava porteria (57') i un córner executat pel mateix Cornellà en què la pilota va viatjar del primer al segon pal sense rematada visitant (58') van ser les primeres ocasions. Amb tot, la possibilitat de gol de més mèrit la va fabricar tot sol Marc Vilà, que a tocar la banda dreta va pispar la pilota a un jugador local, va entrar a l'àrea i, un pèl escurat, va etzibar un tir creuat amb la dreta que va escopir la part exterior del pal dret (64'). De mica en mica, el Figueres es va anar diluint, mentre els de casa van disposar d´ocasions per fer el 2-0