El ciclista nord-americà Lance Armstrong, suspès a perpetuïtat i desposseït dels seus set Tours per dopatge, podria estar pensant a confessar l'ús de substàncies prohibides, a fi de poder seguir competint en triatló, segons informava ahir el diari The New York Times. Armstrong, de 41 anys, desitja tornar a la competició de triatló, especialitat que practicava abans de passar-se al ciclisme, segons la informació, que cita fonts anònimes segons les quals el californià hauria comentat als seus cercles pròxims la possibilitat d'admetre els càrrecs pels quals le va suspendre l'Agència nord-americana Antidopatge (USADA). Tanmateix hores després que es conegués la notícia, l'advocat d'Armstrong, Tim Herman, va negar que el seu client tingui pensat confessar haver-se dopat per reconduir la seva carrera esportiva.

Segons aquestes fonts, Armstrong estaria considerant confessar que havia usat productes prohibits i transfusions sanguínies durant la seva carrera ciclista, com van afirmar diversos dels seus companys a l'equip US Postal, i que a aquest efecte ja s'hauria posat en contacte amb responsables de la USADA. Durant més de deu anys Armstrong ha negat totes les acusacions fins i tot després que l'octubre passat la USADA publiqués un extens informe amb el testimoni de testimonis i companys d'equip, correus electrònics, registres financers i anàlisis de laboratori que l'implicaven en pràctiques de dopatge. Tim Herman, no va confirmar la possible confessió, remetent la decisió al propi ciclista. "Armstrong ha de parlar per si mateix sobre això", va dir. L'opció de confessar davant les autoritats antidopatge "no està ara sobre la taula", precisa l'advocat.

Segons el New York Times, Armstrong ha rebut fortes pressions des de diversos fronts perquè faci un pas cap endavant, alliberi la seva consciència i reconegui els fets a fi de salvar la fundació Livestrong que ell mateix va crear després de curar-se d'un càncer testicular. La informació assenyala que, segons algunes fonts, Armstrong s'ha reunit ja amb el director executiu de la USADA, Travis Tygart, per intentar mitigar la suspensió a perpetuïtat, i estaria intentant entrevistar-se també amb el director general de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), David Howman, però Herman ha negat els dos extrems. La sanció a un esportista es pot veure reduïda si confessa els detalls de les seves pràctiques de dopatge i el seu testimoni serveix per implicar altres responsables com ara metges, entrenadors o oficials d'equip.

Armstrong ha vist les seves finances compromeses des de les sancions, amb el final de contractes amb empreses promotores i la seva sortida del consell d'administració de Livestrong, la fundació de lluita contra el càncer que va fundar en 1997. A més a més, una companyia nord-americana li reclama milions de dòlars en primes pagades pels Tour de França guanyats entre 1999 i 2005.