Jordi Roura, segon entrenador del Barcelona, va advertir ahir en roda de premsa que "els partits després de les vacances sempre costen", a banda d'avisar que enfrontar-se a l'Espanyol en un derbi d'aquesta envergadura té "una dificultat afegida", degut a la gran rivalitat que existeix entre els dos equips.

La mà dreta de Tito Vilanova a la banqueta barcelonista, qui ahir va ser l'encarregat de comparèixer en una breu roda de premsa, va destacar que per a l'Espanyol "el canvi d'entrenador ha estat beneficiós" perquè l'equip fa quatre partits que no perd amb Javier Aguirre. Aquest relleu a la banqueta, segons el propi Roura, ha obligat al cos tècnic barcelonista a revisar els últims partits que ha disputat el seu rival d'aquesta tarda "ja que el sistema tàctic que utilitzen ja no és el mateix".

La plantilla del Barça amb prou feines ha realitzat quatre sessions d'entrenament des que va tornar de les vacances nadalenques, encara que Roura va destacar ahir que "tots els jugadors han arribat en perfectes condicions", a banda de mostrar la seva total confiança que els futbolistes no notin avui la falta de competició.

"L'objectiu és recuperar la dinàmica que teníem abans de l'aturada", va explicar l'assistent de Tito Vilanova, que malgrat no atendre els mitjans de comunicació, ahir va tornar a dirigir l'entrenament i aquesta tarda s'asseurà a la banqueta en el derbi que el seu equip enfrontarà a l'Espanyol del mexicà Javier Aguirre.

En aquest sentit, Roura va elogiar la fortaresa física i tambéanímica del propi Vilanova, qui va tornatr a la feina amb prou feines dues setmanes després de ser intervingut, per segona vegada, d'un tumor a la glàndula paròtide per segona vegada.

"Tito va sorprendre tothom incorporant-se tan d'hora. Lògicament fins i tot encara s'ha de sotmetre a un tractament, però tot i això està francament bé. I no només físicament, sinó també d'esperit i de forma de ser, perquè està fantàstic i molt animat", va destacar el llagosterenc, el qual va assegurar per tancar el seu discurs davant els mitjans de comunicació que aquest contratemps no alterarà la dinàmica del grup ni la preparació dels partits.