Pep Guardiola ha assegurat aquest dilluns a la gala anual de la FIFA de Zurich, on és un dels candidats a guanyar el premi al millor entrenador del 2012 que, després d'aquest any sabàtic que s'ha pres, tornarà a entrenar, tot i que ha negat tenir res signat.

"L'any que ve tornaré a entrenar, sí. Sóc jove, tornaré a entrenar, però portava un ritme de vida que creia que em tocava descansar, ja vaig explicar les raons. No tinc equip i no sé on, però tornaré a entrenar", ha assegurat el santpedorenc.

Guardiola nega haver tingut ofertes o negociat amb Bayern Munic o Brasil, en aquest cas perquè tot i ser un honor creu que cada país ha de ser entrenat per un compatriota.

"Bayern de Munic té a Jupp Heynckes com a entrenador i seria una falta de respecte per la meva part parlar amb qualsevol equip que tingui un entrenador en aquests moments. No està presa la decisió, tinc ganes d'entrenar l'any que ve i ho faré però no està presa ", afirma.

Lluny de les banquetes, a Nova York i amb la seva família, segueix veient futbol i gaudint del seu Barça, ara en mans del seu amic i altre temps ajudant Francesc 'Tito' Vilanova. "Es veu bé. És diferent de quan estàs treballant però està bé, per televisió, i gaudint com a aficionat dels grans jugadors que hi ha".

I afegeix: "veure el Barcelona jugar segueix sent un gran espectacle. Vaig tenir la sort d'estar uns anys en aquest fantàstic club i la millor sort que podia tenir és que ara continuï igual o millor que quan jo hi era. És una cosa que va començar fa molt de temps, no amb nosaltres, vaig ser part d'això perquè vaig tenir la sort de dirigir-ho, i ara segueix sent un club respectat pel seu joc, per com de bé que ho fa, i per molts anys".