La llegenda de Leo Messi segueix engrandint-se a passos de gegant i avui l'argentí s'ha convertit en el primer futbolista que conquesta per quarta vegada consecutiva el trofeu FIFA Pilota d'Or, que el distingeix com el millor jugador del món.

Johan Cruyff, Michel Platini i Marco Van Basten van guanyar el premi en tres ocasions, un rècord que Messi ha fet pols aquesta tarda a Zuric, amb el seu tímid somriure i la seva humilitat habitual.

Encara que fins a 1995 aquest guardó només es lliurava a jugadors europeus -de manera que estrelles mundials com Pelé o Maradona mai van poder aconseguir-lo-, ningú pot discutir que Leo Messi s'ha guanyat en aquest últim lustre l'entrada amb lletres daurades en l'Olimp del futbol.

Golejador elèctric, regatejador inabastable, efectiu llançador de faltes i de penals, jugador associatiu amb visió de la millor jugada i una fam insaciable, Messi té una facilitat extrema per decidir cadascun dels partits que juga el seu equip, tant contra el cuer de la lliga com la final de la Lliga de Campions.

El Barcelona ha desenvolupat un joc gravitatori entorn de l'argentí, que absorbeix qualsevol jugada d'atac i finalitza pràcticament totes les seves accions.

Jugadors com el xilè Alexis Sánchez i els espanyols Pedro Rodríguez i Cesc Fàbregas s'han adaptat a la perfecció a aquest sistema i han fet créixer encara més a l'argentí i al Barça, mentre que altres futbolistes han sucumbit a un joc que no permet dissidències, com el camerunès Samuel Eto'o o el suec Zlatan Ibrahimovic, grandiosos futbolistes diluïts per la influència del jugador de Rosario.

A més, Messi compta com a socis amb dos dels millors assistents del planeta, Xavi Hernández i Andrés Iniesta, que van copar el podi de la Pilota d'Or en el memorable any 2010 del Barcelona i que han acimat amb les seves jugades el davanter.

Tot això ha posat Messi en uns registres golejadors estratosfèrics. Va ser el màxim artiller de la passada lliga espanyola amb 50 gols i es va convertir en el millor golejador en un any natural, amb 91 dianes el 2012.

Unes xifres que espanten en un jugador que ha reduït al màxim els seus contratemps musculars i que només té l'assignatura pendent de fer alguna cosa gran amb la seva selecció, l'Argentina, en un Mundial.

El seu nom ha estat inequívocament lligat al del Barcelona, club al qual va arribar amb 13 anys i que el va fer créixer com a futbolista i persona.

Va debutar el 2004 de la mà de Frank Rijkaard, en un equip amb líders com Ronaldinho, Deco o Eto'o, i amb Pep Guardiola a la banqueta va aconseguir la grandesa i la majoria dels seus títols com a blaugrana.

L'arribada de Tito Vilanova -que l'havia entrenat en cadets- no ha suposat cap contratemps per a Messi, que ha seguit golejant amb la mateixa facilitat i amb el mateix pes i rol a l'equip.

Amb només 25 anys, Leo Messi ja ha guanyat quatre vegades la Pilota d'Or i ha estat al podi d'aquest trofeu en les últimes sis edicions. Ningú dubta que és un d'aquells jugadors únics, irrepetibles i que seran recordats per sempre.