El francès Stéphane Peterhansel (Mini) va ser el vencedor en cotxes de la segona etapa del Dakar fent-se amb el lideratge del ral·li, mentre que l'espanyol Carlos Sainz (Buggy) va ser onzè. El català Nani Roma tampoc va tenir un bon dia i va acabar setzè, a més de 24 minuts del vencedor.

La segona posició va ser per al sud-africà Giniel De Villiers (Toyota). Tercer va ser el francès Ronan Chabot (SMG) i quart, l'argentí Orlando Terranova (BMW), a més de cinc minuts de Peterhansel. El catarí Nàsser Al-Attiyah (Buggy) també va tenir dificultats amb la navegació, però no va patir tant com Sainz, el seu company d'equip. El madrileny, que va ser el guanyador de la primera etapa, va tenir ahir alguns problemes de navegació en els 242 quilòmetres cronometrats per la localitat peruana de Pisco i va perdre una mica més de 18 minuts amb Peterhansel. Al-Attiyah va finalitzar sisè a més d'onze minuts del guanyador. L'argentí Lucio Álvarez (Toyota) va quedar en la setena plaça. Peterhansel encapçala la classificació general amb 2:38 d'avantatge sobre De Villiers i 2:46 sobre Ronan Chabot.

En motos domina Barreda

El pilot castellonenc de Husqvarna va travessar ahir sense problemes els cordons de dunes del desert peruà i va aconseguir el triomf en la segona etapa del Dakar després d'obrir camí durant més de la meitat del trajecte. "Ha estat ?menys difícil del que pensàvem de navegació", va dir el pilot a l'arribar al campament de Pisco. Les paraules de Joan Barreda contradiuen les de la majoria dels seus col·legues, que van patir molt a les muntanyes de sorra dels voltants de Pisco. Barreda tenia l'avantatge de sortir més endarrerit, ja que en la primera etapa va ser el desè classificat.

Gairebé tots els pilots que van partir abans es van perdre en les dunes. El castellonenc va patir un parell d'entrebancs, però en va sortir ben parat i a partir del quilòmetre 100 es va situar al capdavant. "Hi havia molts cordons de dunes. Un parell de vegades ens hem equivocat i calia trobar el camí per intuïció. Llevat d'aquests dos punts, la resta ha anat molt bé", va explicar. Després de les dues primeres etapes, Barreda lidera la carrera seguit pel portuguès Rubén Fària, a 5:36. Joan Pedrero puja fins a la tercera posició a més de sis minuts. Cyril Despres marxa cinquè a gairebé nou minuts del líder i Viladoms és novè. "Chaleco" López retrocedeix fins a la vintena plaça a més d'un quart d'hora del líder.