L'equip torna a agafar volada. Després d'una època de vaques magres durant la qual el Llagostera va encadenar cinc jornades sense guanyar, els d'Oriol Alsina han revifat per festes. Van trencar els mals auguris amb una golejada al Binissalem (4-0), van fregar la victòria al camp del Mallorca B (1-1) i ahir van desfer-se del potent Atlètic Balears -campió la temporada passada- en un partit frenètic durant mitja hora que va culminar Pitu amb un gol des del centre del camp que acabaria significant la victòria per 3-2. Més enllà de la bogeria que es va poder veure a la gespa durant els primers minuts i que van fer xalar als 200 espectadors que van poder presenciar el partit de franc -el club va celebrar el dia de Reis obrint les portes de l'estadi als aficionats-, la clau de la victòria de l'equip d'Oriol Alsina cal buscar-la en la major tensió dels locals, que van aconseguir portar el partit al terreny on se sentien més còmodes; un joc directe que els mallorquins no van saber afrontar.

Els llagosterencs només van tardar 180 segons a desencallar el partit. En la segona acció del partit, Òscar Álvarez va servir des del propi camp al cap de Sellarès, qui la deixaria a la dreta perquè Nico rematés; la defensa aconseguiria salvar l'1-0 en primera instància, però no evitaria que Àlex Moreno caçés el refús per anotar amb el cap el primer gol del migdia. Era l'inici de 30 minuts delirants durant els quals es marcarien cinc gols i es desaprofitarien quatre ocasions clares. La primera opció va ser per als de Pep Sansó, després d'un contracop per l'esquerra de Femi que acabaria amb un obús de Roque Mesa al travesser (m.4). La resposta va ser local; una centrada de Pitu que Artabe no engaltaria bé però que estaria ben a prop de sorpendre Ian Mackay.

Passat el quart d'hora el partit semblava decidit: l'àrbitre xiulava penal per mans de Xavi Molina a l'interceptar una centrada de Sellarès i Enric Pi no perdonava la pena màxima trencant pel mig la porteria (2-0, m.17). Però les coses no serien tan fàcils, al davant hi havia un Balears remodelat (ahir hi van debutar tres jugadors) que davant Wilfred no en perdonaria ni una. Al porter blaugrana se li va esmunyir una pilota de les mans davant la pressió de Roque Mesa, en una acció que els locals va protestar una possible falta del balear, i Cristian escurçava diferències a porta buida (2-1, m.19). Només sis minuts després Xavi Molina igualava el marcador estirant-se al segon pal per introduir un córner que va passejar-se per l'àrea petita sense que ningú la refusés (2-2, m.25). En el servei del mig del camp, Pitu va voler fer el seu paticular regal de Reis als aficionats. Des de la distància va etzibar una vaselina que s'acabaria introduint a la porteria pel damunt de Mackay (3-2, m.28). Abans del descans Àlex Moeno va estar a punt d'anotar el quart en un xut creuat.

A la represa la decoració canviaria radicalment. El partit va abaixar el ritme i els gironins van aconseguir controlar el partit. Sobretot després que Xavi Molina fos expulsat en el m.62, encara que poc després Òscar Álvarez també veuria la vermella (m.77) i les forçes s'igualarien. Sellarès va ser el més profund dels gironins en aquests minuts i va tenir-se dues de clares (m.68 i 73) però el marcador de l'últim partit de la primera volta ja no es va moure. Dissabte que ve, 12 de gener, l'equip rebrà el Llevant B, el segon classificat, a les 16.00 hores en un partit on els 2.500 followers del Twitter del club gironí podran entrar de franc.