L'esforç sempre té premi. I si no, que li ho preguntin a Tommy Robredo, que ahir ho va poder comprovar en primera persona. Després de passar-se gairebé mig any fora de les pistes per una operació als isquiotibials, el tennista garrotxí va veure com la constància i el treball d'aquests darrers mesos tenien la seva recompensa en forma de victòria.

Robredo va adjudicar-se ahir el títol de dobles del torneig de Brisbane (Austràlia) en derrotar juntament amb la seva parella, el brasiler Marcelo Melo, el nord-americà Eric Butorac i l'australià Paul Hanley per 4-6, 6-1 i 10 - 5. Un títol que demostra que un mai s'ha de donar per vençut, en una autèntica demostració de capacitat de superació per part d'un Tommy Robredo que al llarg de la seva carrera esportiva n'ha viscut de tots colors. El qui va arribar a ser número 5 del món l'abril del 2007 i que ara ocupa la posició 114 del rànquing ATP, va demostrar que es troba recuperat al 100 % de la seva lesió, i que malgrat les adversitats dels darrers mesos torna a tenir corda per estona.

Amb el d'ahir, Robredo va guanyar el seu cinquè torneig de dobles, amb la curiositat que l'any passat no va jugar ni un sol partit d'aquesta especialitat. L'últim torneig de dobles guanyat per ell va ser el gener del 2011 a Auckland. En canvi, pel seu company, Marcelo Melo, el triomf d'ahir va significar el seu onzè títol ATP, després de l'aconseguit amb el seu compatriota Bruno Soares l'octubre de 2012 a Estocolm.

La dupla formada per Robredo i Melo, que va eliminar els segons caps de sèrie Colin Fleming i Jamie Murray a la primera ronda, va guanyar ahir el 72 per cent dels seus punts de primer servei a la final i va salvar els tres punts de trencament en contra que van tenir en el segon set.

El més destacat del partit va ser un cop de Melo. El brasiler va connectar amb la seva dreta un passing shot en ple pal que sosté la xarxa. "He vist la volea curta i només he hagut de córrer... Després d'aquest moment, el partit ha començat a canviar perquè llavors ells han fet fallida", va assegurar Melo a la fi del partit en referència aquesta acció. El brasiler, company en aquest torneig de Robredo, va explicar que "vam decidir jugar junts i veure què passaria. Ens vam decidir al desembre. I si tenim l'oportunitat de jugar junts de nou, ho farem per descomptat després de l'èxit d'avui (ahir)", va dir Melo a la pàgina web de l'ATP Tour minuts després de fer-se amb el títol.

Andy Murray reedita el títol

Pel que fa a la final individual, el britànic Andy Murray va reeditar el triomf en el torneig de Brisbane en imposar-se a la final el búlgar Grigor Dimitrov per 7-6 (0) i 6-4, en 1 hora i 31 minuts de joc.

Murray, que va aconseguir així el vintè cinquè títol de la seva carrera professional, es presenta en un excel·lent estat de forma per afrontar l'Open d'Austràlia. Dimitrov, de 21 anys, i que disputava la seva primera final del circuit ATP, va arribar a disposar d'un avantatge de 3-0 en el primer set i 4-3 en el segon, però l'actual campió olímpic i número 3 del món va imposar la seva experiència sobre la pista per inclinar, una vegada més, el partit del seu favor.

Murray, de 25 anys, va dedicar la victòria a un dels seus millors amics, que pateix una malaltia i també va dedicar paraules d'elogi al seu adversari. "Era la seva primera final i tothom estarà d'acord que ha jugat un tennis molt emocionant. Ha estat un partit molt difícil", va afirmar a la fi de la final.