La temporada ciclista comença a escalfar motors i això vol dir que a l'entorn de l'equip Garmin l'activitat és frenètica. Els nord-americans establerts a Girona des de mitjans de la dècada passada continuaran un any més amb la seva base europea a la ciutat. Aquí hi viuran la majoria dels seus corredors i mobilitzen una infraestructura que ha anat creixent i que actualment, entre ciclistes, tècnics, membres de l'staff, preparadors físics, metges i la resta de personal és d'una vuitantena de persones. Al Garmin hi continuen Ryder Hesjedal, guanyador del Giro l'any passat, Andrew Talansky, setè classificat a la Vuelta, i clàssics com David Millar, Dan Martin, David Zabriskie i Christian Vande Velde. L'objectiu és clar. Després que el 2012 fos "la millor temporada de la nostra història", segons confessa el director esportiu de l'equip, l'exciclista Jonathan Vaughters, "volem seguir construint a sobre d'aquells èxits, com la nostra primera victòria en una gran volta com el Giro".

A Girona un dels tècnics que continuarà a l'equip és un altre exciclista, Johnny Weltz, que va embarcar-se en el projecte des de l'inici, quan encara l'antic Slipstream no tenia categoria UCI ProTour. "Tenim un bon equip i incorporem corredors joves i prometedors com l'australià Rohan Dennis", explica. Com Vaughters, té clar que "defensar el Giro amb Hesjedal i apostar fort pel Tour, on esperem que ell hi arribi en molt bona forma, sobretot si fa un bon paper a Itàlia", són les fites que es proposen per aquest 2013. Talansky ja va brillar en la Vuelta de 2012 amb el seu setè lloc "i pot donar molta guerra", mentre que també han dipositat moltes esperances en el paper de Dan Martin o el de Tyler Farrar en les arribades en esprint.

El Garmin ja treballa per arribar en plenitud de forma a les grans cites de la temporada. De moment la primera prova és el Tour Down Under, a Austràlia, que es disputarà del 20 al 27 de gener. Allà hi seran Farrar, Dennis i Bauer, entre d'altres. El mes que ve els ciclistes ja s'aniran reunint a Girona i l'equip ha programat dues concentracions, una de 10 dies a Calp i una posterior a Mallorca. Entre les proves que tenen previst disputar abans de la primera gran cita, el Giro d'Itàlia, hi ha la Volta a Catalunya. Weltz assegura que tenint la base europea a Girona sempre els agrada fer-hi un bon paper.

El planter del Garmin està format per un total de 29 corredors, la majoria d'ells nord-americans, australians i holandesos. Hi continua l'únic espanyol que tenien en nòmina, el basc Koldo Fernández de Larrea, i també el canadenc Ryder Hesjedal, guanyador del Giro 2012 i que la primavera passada va rebre un homenatge a l'Ajuntament de Girona per aquesta victòria. "Hi ha una manera de guanyar amb sacrifici i treball que és la que nosaltres volem explotar", subratlla Weltz, que aposta per "passar pàgina" al cas Armstrong que va marcar el 2012 després de ser desposseït de totes els seus títols per les acusacions de dopatge que li va fer la Usada i que ell va declinar rebatre.

En un reportatge d'inici de temporada que surt publicat a la plana web del Garmin, el director esportiu Jonathan Vaughters defineix el bloc d'aquest any com "una barreja excepcional de corredors nous i antics, però amb un enfoc cap a la nova generació de ciclistes. Les arrels de l'Splipstream -el projecte inicial que ha acabat desembocant en l'actual Garmin i que perseguien un equip net sense cap ombra de dopatge- hi són en el desenvolupament de talents joves com Rohan Dennis, Lachlan Morton i Caleb Fairly. Estem preparats per continuar amb la nostra tradició i seguir ajudant al ciclisme". De moment l'any passat va ser el més prolífic de la història de l'equip americà, que aspira a fer el 2013 un altre pas endavant en la seva reivindicació d'un nou ciclisme.