Després d'un bon grapat de mesos del seu comiat del Barça, Josep Guardiola va tornar-se a posar davant un micròfon. L'expectació a Zuric era molt gran per veure quines eren les sensacions actuals i les percepcions de futur de l'extècnic barcelonista, qui va revelar que aquesta propera temporada es tornarà a asseure a la banqueta. Malgrat la notícia, l'entrenador català no va confirmar si ja té un club de destí, així que no va revelar quin serà l'equip al que dirigirà a partir d'aquest proper estiu. Les especulacions el situen a la Premier League, amb Manchester City, United i Chelsea com a opcions principals.

Josep Guardiola, que va abandonar el Barcelona per prendre's un any sabàtic després de quatre temporades consecutives al Camp Nou plenes d'èxits i molts títols, va assenyalar ahir que està "gaudint del futbol com a aficionat" i que, si bé "el futbol es viu diferent quan no estàs treballant", no té pas previst replantejar-se la decisió que va prendre en el seu moment.

Malgrat obrir-se als mitjans de comunicació i confessar les seves intencions de cara el curs proper, l'entrenador va confessar que desitja torna a dirigir un gran equip, va recordar també que encara és jove per fer-ho -"tinc només 41 anys- i que per això mateix té la intenció de fer-ho aquest any vinent. "Tinc moltes ganes d'entrenar i la decisió ja està presa", va confessar, encara que el preparador nascut a Santpedor (Barcelona) va afirmar que encara no té equip. A més, tampoc va donar cap mena d'indicació de les possibles informacions que pot tenir entre les seves mans.

Mentrestant, Guardiola va explicar que durant aquests últims mesos ha estat "gaudint de l'espectacle" que suposa veure jugar el Barcelona. És més, va mostrar-se d'allò més content de veure que el seu exequip es troba al mateix nivell "o fins i tot millor" que quan ella era el principal inquilí de la banqueta del Camp Nou. "Aquest resultat és fruit d'un esforç no només individual, sinó també col·lectiu, en el qual han participat moltes persones. Entre totes elles, jo mateix. I va ser un procés que va començar ara fa molt de temps i que ara continua", va comentar el català.

D'una altra banda, els periodistes van sondejar al tècnic la possibilitat d'entrenar una selecció, a tenor dels rumors que el situaven al capdavant del Brasil, equip que finalment entrenarà Luis Felipe Scolari. L'exblaugrana, malgrat reconèixer que va ser tot "un honor" que se'l considerés un dels candidats per ocupar la banqueta d'una de les seleccions més llorejades de tot el planeta, va admetre que un treball d'aquesta mena l'ha d'exercir un tècnic nacional i va tancar així la porta a dirigir algun dia alguna altra selecció. Guardiola, millor tècnic de 2011, va ser superat en aquesta ocasió per Vicente del Bosque i Jose Mourinho.