Al Mundial d'handbol hi haurà dos representants gironins. El palafrugellenc Albert Rocas forma part de l'equip espanyol que dirigeix Valero Ribera i que surt entre els favorits pel títol. Al campionat del món també hi serà el tècnic de Sarrià Jordi Ribera, actual seleccionador brasiler. Pau Campos, entrenador del Bordils, considera que Espanya opta al títol "al costat de seleccions com França, Dinamarca, Alemanya o Croàcia".

Divendres arrenca a Madrid el Mundial d'handbol i per tal de garantir una bona assistència als partits (hi ha subseus a Saragossa, Sevilla, Barcelona i Granollers), la Federació va decidir ja a principis de temporada aturar totes les competicions de clubs fins el febrer. D'aquesta manera, per exemple, els dos equips gironins més representatius, Bordils i Sarrià, a Primera Nacional, aprofitaran aquests dies per fer una ?"minipretemporada" que els ajudi a afrontar la segona volta de la lliga en plenes facultats. El Bordils, segon, s'ha proposat el repte de classificar-se per tercera temporada seguida per la fase d'ascens, mentre que a Sarrià tenen assumit que hauran de "patir" per salvar la categoria, però en això confien.

"Es fa estrany que la lliga s'aturi tant de temps, però ja ho teniem programat i ens servirà per arribar més forts al final", explicava ahir Pau Campos, poc abans que el seu equip reprengués els entrenaments després de dues setmanes de vacances (tot i que els jugadors han seguit un pla personal). A Sarrià treballen des del dia 2 de gener i la idea és buscar amistosos per no perdre el ritme. "Ens va bé com a equip i també com a eina per promoure l'handbol", considera el tècnic Josep Espar.

Els dos entrenadors entenen que "si hi hagués competició els jugadors no podrien anar als partits dels caps de setmana ni els divendres, i en canvi d'aquesta manera es fomenta l'assistència". El Bordils, per exemple, ha omplert un autocar d'aficionats per anar el proper dia 12 a Granollers per veure els partits d'aquella jornada.