Joan Tomàs va posar ahir punt i final a la seva etapa com a jugador del Celta de Vigo. Les discrepàncies entre el davanter gironí i l'entrenador del conjunt gallec Paco Herrera van acabar amb la rescissió del contracte davanter gironí Tomàs, de 27 anys, va acomiadar-se a la tarda del club i l'afició en una conferència de premsa i va anunciar el seu fitxatge per l'AEK Larnaca de la Primera Divisió de Xipre. "El club, amb l'entrenador al capdavant ha decidit que no vol comptar més amb mi i jo el que vull és sentir-me de nou futbolista", explicava. Després de ser decisiu en l'ascens a Primera la passada temporada, l'atacant format al planter de l'Espanyol havia perdut la confiança d'Herrera aquesta campanya. El gironí només havia jugat 23 minuts aquesta temporada repartits en tres partits de Lliga a banda de dos partits de Copa del Rei la qual cosa ha fet que veient el panorama s'hagi decidit a fer les maletes cap a Xipre.

En la conferència de premsa de comiat, el gironí va revelar que unes declaracions seves sobre Herrera on es queixava de no entrar a les convocatòries l'havien condemnat. A més a més, també va reconèixer que li havien entrat molt malament les paraules del seu ja exentrenador en què havia dit que l'havia pràcticament rescatat del no-res. "El que va dir Paco (Herrera) que em va dur al Celta sense tenir altres ofertes és mentida. I això em va saber greu", assegurava. Malgrat les discrepàncies amb el tècnic, Tomàs se'n va "amb molts bons records i amics" del Celta. El davanter va explicar també que el seu millor record va ser l'ascens a Primera de la temporada passada. "Va ser la culminació d'un any de feina, de complir l'objectiu per al qual havia estat fitxat i em vaig sentir important", deia.

Amb 27 anys, Tomàs enceta a Xipre una nova etapa a la seva carrera esportiva. Allà es retrobarà amb els seus excompanys al Celta, Ander Murillo i David Català. "Han mostrat un interès molt fort per mi i això ara mateix és quelcom que valoro molt", subratllava. A l'AEK Larnaca hi juguen l'exdavanter del Figueres, Gorka Pintado, l'exmigcampista de l'Athletic Club i la Reial Societat Igor Gabilondo o el central barceloní que va coincidir amb Tomàs a l'Espanyol B, Albert Serrán. Aquest mercat d'hivern l'AEK s'ha reforçat amb un altre davanter com Chando (Múrcia). També és a Larnaca però en aquest cas a l'Alki, un altre gironí com Arnal Llibert Conde. D'aquesta manera, Joan Tomàs tanca de moment la seva trajectòria al futbol espanyol, en el qual ha defensat les samarretes de l'Espanyol B, Lleida, Alacant, Vila-real B i Celta de Vigo, al qual va arribar l'estiu del 2010. Al seu palmarès figuren quatre partits de Primera Divisió, tres amb el Celta i un amb el Vila-real. Joan Tomàs també va ser campió de l'Eurocopa sub19 amb la selecció espanyola, l'any 2004.