Rubi la va encertar quan va predir que per puntuar al Miniestadi el Girona hauria de fer almenys dos gols (al final en va necessitar quatre per rescatar un punt in extremis) i ahir va deixar clar que contra el Castella, demà, espera un guió de partit molt similar. "Serà un partit amb molts gols. El filial del Madrid té problemes a l'hora d'encaixar, però també un talent individual a l'alçada del que té el Barça B. Nosaltres anem allà sabent que, com a mínim, haurem de fer dos gols per treure alguna cosa", va subratllar l'entrenador. Els blancs són el tercer màxim realitzador (35), just per darrere del Girona, però a la vegada són l'equip més golejat (38) i ve d'encaixar tres derrotes seguides que l'han situat molt a prop dels llocs de descens. A l'estadi Alfredo Di Stéfano hi han guanyat sis equips aquesta temporada (Sabadell, Ponferradina, Sporting, Recreativo, Numància i Elx) i tots els rivals han aconseguit, com a mínim, un gol.

El Girona farà aquest matí un últim entrenament, a porta tancada, a Montilivi. Posteriorment Rubi facilitarà la llista de convocats i a 2/4 de 5 de la tarda l'expedició viatjarà cap a Madrid estrenant la connexió per TAV. Toni Moral -que es preveu que la setmana que ve ja pugui reintegrar-se al grup- i els lesionats Kitoko i Garmendia, són les baixes segures per a un partit pel qual el tècnic no va voler donar, com és habitual, pistes de l'alineació. Rubi considera clau avançar-se en el marcador "perquè nosaltres som un bon equip al contraatac i si fem el 0-1 i davant tenim un equip que pateix en defensa, si va amb el marcador en contra encara li costarà més".

De totes maneres, l'entrenador del Girona no es refia "gens" del Castella, un equip que, segons ell "quan sigui capaç d'agafar confiança i encadenar dues o tres victòries seguides segur que escalarà llocs a la classificació i pot enllaçar una bona ratxa de resultats". Del rival de demà va destacar que "té un talent similar al dels jugadors del Barça B" i va posar sobre la taula noms com els de Jesé, Borja i Morata.

Preguntat per com havia anat la setmana després de la dolorosa derrota contra l'Almeria, Rubi va deixar clar que "dilluns potser l'equip estava capficat per la manera com havíem perdut, però avui els jugadors estan amb moltes ganes que arribi diumenge per poder tornar a jugar. O sigui que allò ja està oblidat". L'entrenador també va deixar clar que tancar la primera volta amb una victòria, que equivaldria a sumar 40 punts en 21 partits, seria espectacular "i ens deixaria molt a prop del nostre primer objectiu", en referència a la permanència. Rubi, però, no va voler anar més enllà recordant que quan se surten del guió, reben una patacada i va considerar que "ens hem de centrar en el Madrid Castella i pensar que ara tenim dues sortides consecutives (la següent, a Sabadell) i d'aquestes n'hem de treure alguna". La primera oportunitat, demà al migdia amb MarcaTV en directe.