El Girona va aprofitar ahir el punt de Madrid i la derrota de l'Alcorcón a Sabadell per recuperar la segona posició de la Lliga Adelante. És, a hores d'ara, un mèrit testimonial, però si la competició s'hagués acabat coincidint amb el final de la primera volta, els blanc-i-vermells haurien ascendit a Primera. Després dels primers 21 partits el balanç no pot ser millor: 38 punts (11 victòries, 5 empats i 5 derrotes), segons màxims golejadors de la categoria (37), i tercer conjunt menys golejat (21). Segons (38 punts) a la classificació, empatats amb Almeria i Alcorcón, i amb un coixí de 7 punts respecte a la Ponferradina, que seria el primer equip que quedaria ara fora del play-off d'ascens. I això que el Girona encadena 3 partits seguits sense guanyar (des del 2-0 contra el Vila-real a Montilivi) i acumula dos dels últims nou punts en joc.

Per adonar-se'n del que està fent aquesta temporada l'equip de Rubi només cal recórrer a l'hemeroteca. Just ara fa un any, al final de la primera volta 2011/12, el Girona acumulava 17 punts i estava enfonsat en els llocs de descens (Josu Uribe va debutar com a relleu de Raül Agné empatant a casa 1-1 contra el Múrcia). No va ser fins la jornada 37 (a mitjans de maig) quan els blanc-i-vermells van aconseguir la mateixa marca de punts que ja tenen ara (38). Era aleshores la jornada 37 (5-1 contra l'Alcoià, ja amb la inèrcia guanyadora que va donar Javi Salamero). Aquest curs l'equip duu quatre mesos d'avantatge i després d'haver-se disputat mig campionat pocs dubten que, per mèrits propis, és candidat a lluitar, com a mínim, per la promoció d'ascens.

Sempre entre els millors

El Girona ha estat en zona de play-off o d'ascens directe en 20 de les 21 jornades disputades fins ara. Només després del partit inaugural contra el Sabadell (0-0) l'equip de Rubi va quedar, testimonialment, fora dels llocs de privilegi. Un autèntic contrast respecte a la temporada anterior, quan l'hàbitat natural dels blanc-i-vermells va ser el descens.

Els de Rubi són a només 12 punts (4 victòries) dels 50 punts que s'acostuma a dir que donen la permanència matemàtica. Aconseguir-los aviat confirmaria que s'acosta un final de lliga apassionant, amb el repte més ambiciós i il·lusionant que ha tingut mai el club de Montilivi entre les mans.