Objectiu complert. Tancar la primera volta amb 45 punts no està a l'abast de qualsevol equip, sigui en la categoria que sigui. Sí en canvi dels garrotxins, que han firmat un primer tram de calendari magistral. I evidentment això ha tingut la seva recompensa: acabar la primera volta com a líder en solitari de Tercera Divisió, a part de seguir invicte a casa, on ha sumat un ple absolut amb deu victòries en deu partits. I tot plegat, gràcies a la bona feina del primer tram de competició que ahir va tancar amb tres punts més. Victòria dels d'Àlex Terma davant d'una Rapitenca que, això sí, no va regalar absolutament res als olotins. Els de la Garrotxa van fer valer un gol d'Enric Vallès al minut 37 de la primera part, per sumar tres punts més i continuar una jornada més al capdavant de la categoria, ara amb cinc punts de marge respecte al segon, el Cornellà.

Ahir, l'Olot va haver de patir més que de costum. La Rapitenca va sortir disposat a imposar la seva llei, i així va ser. Però no va comptar que al líder aquestes tàctiques no l'espanten, ni li fan perdre la seva manera de fer. Freixa i Hostench controlaven el joc per les bandes, mentre Abel i Serra dominaven a plaer a mig del camp. En un principi Antoni Teixidor, tècnic tarragoní va confiar en la rapidesa de Miguel, que va abusar del xut exterior, però sense poder sorprendre un Óscar ben posicionat sota els pals que al minut 16 va enviar a córner un d'aquests enverinats xuts visitants.

A poc a poc, l'Olot es va treure del damunt la pressió que tenia i va començar a provar sort a la porteria de Raül. Les primeres arribades van esdevenir principalment de la banda dreta mitjançant les galopades de Freixa que amb passades de la mort va disposar de les primeres ocasions, això sí, sense trobar rematador al davant per inaugurar el marcador. Carlos Martínez ho va provar però l'esfèrica va sortir fregant l'escaire. Mentrestant, un actiu Enric Vallès ho provava per partida doble, però en xuts desviats.

Arriba el gol

Però a la tercera va arribar la vençuda. En una gran jugada iniciada des de la defensa amb joc entre Freixa i Francolí, que va assistir per Carlos Martínez que molt saviament va deixar passar la pilota per Vallès que amb un fort xut ras al segon pal va enviar l'esfèrica al fons de la xarxa per fer l'1-0 que minuts més tard esdevindria el resultat definitiu del partit. Però en els minuts que faltaven per arribar al descans, els olotins es van tornar ambiciosos, i en el 41, de nou en una acció de cap Carlos Martínez hauria pogut ampliar les diferències abans del descans. A l'hora de la veritat es va arribar a l'equador del matx amb l'1-0.

A la represa, l'actitud dels contraris va ser força deporable ja que van abusar de la seva força física amb entrades a destemps que podien haver enviat algun jugador al vestidor abans d'hora. Però de mica en mica, el joc va tornar a la normalitat, i el domini va tornar a ser per a l'equip de casa. La Rapitenca ho va intentar a la contra, però mai va trobar la fórmula per perforar la porteria d'Oscar. Segurament l'ocasió més clara dels tarragonins va arribar al minut 57, en un atac molt ràpid que el visitant Miguel no va poder materialitzar amb èxit davant d'Óscar, i que en cas d'haver-ho aconseguit hauria signigicat l'empat a un. Però l'Olot no volia deixar escapar els tres punts, i menys el dia que sabien que hi hauria canvi d'entrenador amb l'arribada de Julio Bañuelos.

L'Olot va seguir pressionant per intentar sentenciar definitivament el partit, però la defensa li ho va impedir. Al 78' Abel ho va provar amb un cop de cap que Julio va salvar sota pals. En el 86', l'atac va ser dels visitants que en una jugada en la qual Ramos va assistir a Miguel haurien pogut posar l'empat a l'electrònic. Però una mà impressionant d'Óscar va salvar els mobles. En l'afegit, Carlos va disposar d'una darrera oportunitat per fer un 2-0 que mai va arribar. Però els tres punts es van quedar a casa.