Tancada la primera volta de la Lliga, és moment de fer valoracions. De comptar punts, gols, victòries i també derrotes. D'analitzar, de comparar amb anys anteriors i de mirar amb optimisme o pessimisme el futur més immediat. Però també és l'hora de noms propis, de veure quines són les peces essencials en l'engranatge de Rubi. Si bé l'entrenador del Maresme ha anat definint un onze propi amb cares que més o menys es van repetint al llarg de les jornades, són dos els noms que destaquen per damunt de la resta. Es tracta de Dani Mallo i Migue González, els dos intocables de la plantilla blanc-i-vermella, els únics futbolistes del Girona que han jugat tots i cadascun dels 1.890 minuts que s'han disputat en aquest primer tram del que portem de temporada.

A diferència d'altres temporades, quan Mallo alternava suplència amb titularitat, aquest ha estat definitivament l'any en el qual el gallec s'ha convertit en l'amo absolut de la porteria gironina. Des del duel amb el Sabadell de la primera jornada fins ahir a Valdebebas, el de Cambre ha disputat els 1.890 minuts amb un balanç més que positiu. I és que Mallo, a diferència dels números d'anteriors campanyes, ha encaixat només 21 gols en aquesta primera volta, aguantant el zero a la seva porta en 9 ocasions (Sabadell, Ponferradina, Las Palmas, Osca, Múrcia, Racing de Santander, Xerez, Vila-real i Madrid Castilla).

Comparteix el gallec aquest privilegi amb el defensa Migue González, l'únic jugador de camp que tampoc s'ha perdut ni un d'aquests 1.890 minuts. El central català s'ha convertit en una peça fixa a l'eix, fent parella amb Chus Herrero en pràcticament totes les jornades, encara que l'aragonès no ha jugat la totalitat dels minuts ja que en la tretzena jornada (1-0 contra el Racing) va haver d'abandonar el partit a la segona meitat per una lesió.

Qui també s'havia convertit en una peça indispensable en els esquemes de Rubi era Jandro. Titular en totes les jornades, l'asturià només s'havia perdut alguns minuts ja que és una de les peces que el tècnic sol canviar en els compassos finals. Tot i això, podia presumir de ser un dels futbolistes que sempre ha sortit en l'onze titular. Fins ahir. El de Mieres, per sorpresa, va començar el partit que el Girona va empatar a Valdebebas (0-0) a la banqueta, el que no passava des del 16 de maig de l'any anterior, quan Jandro va iniciar com a suplent el duel que l'equip va empatar al Nou Estadi de Tarragona (1-1). En aquella ocasió, l'asturià va sortir al minut 52 i d'ençà que sempre havia estat titular.