L'exciclista nord-americà Lance Armstrong ha reconegut, per primera vegada, que va utilitzar substàncies per millorar el seu rendiment al Tour de França, en una entrevista exclusiva amb la periodista Oprah Winfrey i que s'emetrà aquest dijous, segons ha indicat una persona coneixedora de l'entrevista al diari "USA Today" i que ha demanat l'anonimat ja que els detalls són confidencials fins que s'emeti.

En un missatge de Twitter la pròpia presentadora ha assenyalat que l'entrevista ha durat dues hores i mitja i que el ciclista hi ha acudit "preparat", sense donar més detalls sobre el seu contingut.

Armstrong va perdre els set títols aconseguit al Tour de França després de l'informe inculpatori que va emetre l'agost passat l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), del qual no va voler defensar-se i que va suposar la seva suspensió de per vida del ciclisme.

L'informe de la USADA va detallar un programa sistemàtic de dopatge del nord-americà junt als seus companys de l'equip US Postal Service. De fet, molts d'ells van ser els qui van denunciar com eren sotmesos al dopatge que liderava el propi Armstrong, que després de conèixer l'informe va perdre immediatament tot el suport dels patrocinadors que tenia com a atleta "model" i heroi esportiu.

La USADA va assenyalar en el seu informe que Armstrong va participar en el "programa de dopatge més sofisticat, professionalitzat i reeixit que ha vist l'esport", en el qual es van utilitzar esteroides anabolitzants, l'hormona del creixement humà, transfusions de sang i altres productes.

Una confessió per netejar la fundació Livestong

El diari "Usa Today" indica, a més, que aquest matí de dimarts Armstrong s'ha reunit amb un centenar de membres de la fundació Livestrong, que ell mateix va crear el 1997 per lluitar contra el càncer, una malaltia que ell mateix va patir, per demanar-los disculpes.

Armstrong, de 41 anys, havia negat sempre les acusacions de dopatge i de fet, oficialment, mai ha donat positiu. Tanmateix, segons indica al diari "USA Today" una altra font coneixedora de la situació, la motivació de l'esportista de fer aquesta confessió ara és netejar la reputació de l'organització.

L'entrevista serà la primera aparició pública d'Armstrong després de ser apartat de la competició i privat dels seus títols per dopatge.

S'ha realitzat a la casa del ciclista a Austin (Texas).